A Balaton, ha nem csak víz
Bár a tó vize az elmúlt években sorra kiváló minősítést kapott, és egyre több a homokos szakasszal büszkélkedő partrész is, a Balatonra menni korántsem csak a fürdőzés miatt érdemes.
Ma már a minőségi étkezés is meghatározó programponttá lépett elő, a tó körül a csúcsgasztronómómiát képviselő rangos éttermektől az igazi helyi ízekig terjed a paletta. A kisebb termelői piacokon friss helyi hal, valódi házi lekvár és savanyúság, sajt kapható. És persze nem feledkezhetünk meg a balatoni borokról sem, a kisebb-nagyobb borászatok többsége nemcsak italokkal, hanem ételekkel és festői környezettel is szolgál, a borkóstolás és az eldugott pincészetek közötti közlekedés feszültségét pedig a Badacsony környéki borászok összefogásával indított rendszeres buszjárat hivatott feloldani.
A cikk a Piac&Profit Magazin 2011/7. júliusi számának NHD rovatában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.