A mézes-diós hecsedli lett az Év fagylaltja!
Félszáz fagyicsoda közül választott ki a szakértő zsűri Soltvadkerten az Év fagylaltját. A címet a különleges ízvilágú mézes-diós hecsedlifagyi érdemelte ki. Úgy tűnik, a gyümölcsös ízek a nyerők, mert május elején a balatoni régió befutója egy szamócás pezsgős marcipánfagylalt lett.
Az Év fagylaltja verseny győztese idén Erdélyi Balázs alkotása lett. A budapesti Frer Cukrászda tulajdonosa a hagyományokat és az újító szellemet harmonikusan ötvöző mézes-diós hecsedlifagylalttal diadalmaskodott. A kézműves, szabadon választott kategóriában nemcsak a szakmai zsűri, hanem a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést és ezzel a nagydíjat.
Az idei versenyen mintegy 28 cukrász versengett 56 fagylaltkülönlegességével. Az indulók kötelező feladata a túrófagylalt készítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi volt a megkötés, hogy lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek.
Minden eddiginél több volt a tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú fagylalt – mondta el Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetsége elnöke az MTI-nek. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozta meg döntését.
A kategória első alkalommal odaítélt nívódíját a szegedi A Cappella cukrászda és kávéház kapta.
Hozzászólás zárolva.