A násznépet is a hasán keresztül lehet megfogni!
Álmatlan éjszakákkal tarkított, hetekig tartó fejtörést okoz az ifjú párnak és szüleinek az esküvő utáni étkezés helyszínének, formájának és menüjének kiválasztása.
Néhány szempont egy tapasztalt rendezvényszervezőtől:
Hol legyen?
Nyáron természetesen mindenki kerthelyiséges, vagy teraszos helyszínt szeretne az esküvői ebédnek, vagy vacsorának. Ám az ilyen étterem kevés, főleg ha nagyobb, 80-100 fő feletti a létszám. Megbízható megoldás lehet, ha a kert egy része, vagy a terasz lefedhető eső ellen védő sátorral, kinyitható vászontetővel.
Nagyon divatos a hajón szervezett étkezés, ám a létszám itt is behatárolja a lehetőségeket.
Több party service cég is rendelkezik már nagyméretű sátrákkal, ami lehetőséget ad igazi szabadtéri rendezvényre. Ám, az eső itt is közbeszólhat, így mindenképpen akkora méretet válasszunk, ahol rossz idő esetén a "táncparkett" is elfér a sátorban.
Kompromisszumos megoldás a zárt helyen szervezett étkezés, de az mindenképpen légkondicionált helyszín legyen!
Ha több kisgyerek is lesz a násznépben, alakíttassunk ki az étterem, vagy a sátor valamelyik sarkában játszósarkot számukra. Akár úgyis, hogy a játékokat mi visszük, vagy a gyerekek szüleit kérjük meg, hogy hozzanak magukkal. Bár nagyon aranyosok a kicsik, amikor táncolnak, az asztalok közötti futkosásuk azonban előbb-utóbb zavaró lesz mind a vendégeknek, mind a személyzetnek. Vagy halálra unják magukat, és 1-2 óra múlva elkezdik nyúzni szüleiket, hogy menjenek már haza.
Milyen legyen az étkezés módja?
Ültetett, teljes egészében felszolgálással biztosított étkezést csak kis létszámnál, nagyon homogén társaságnál válasszunk. Egy fix menü mellett dönteni nagyon kockázatos, hiszen nem biztos, hogy mindenki szeretni fogja a kiválasztott fogásokat. 50 fő feletti létszám pedig számítani lehet arra, hogy egy-egy fogás felszolgálása hosszabb időt vesz igénybe: így a társaság egy része már eszik, míg a többiek még várnak, vagy az elejének kihűl az étel, mire a vége megkapja.
Az ideális, és legdivatosabb megoldás az un. ültetett állófogadás, amikor mindenkinek van ülőhelye, de a büféasztalokra kitett fogásokból mindenki maga választ, a személyzet pedig segít a tálalásban.
Hozzászólás zárolva.