Facebook hozzászólás
263

A násznépet is a hasán keresztül lehet megfogni!

Álmatlan éjszakákkal tarkított, hetekig tartó fejtörést okoz az ifjú párnak és szüleinek az esküvő utáni étkezés helyszínének, formájának és menüjének kiválasztása.

Divatos megoldás – főleg nagy létszámnál – a két helyszínes buli. A rendezvény egy valódi állófogadással indul, ahol a pincérek hordják körbe az apró, kézzel ehető falatokat, s mindenki szabadon mozog a helyszínen.  A magas, "könyöklő" asztalokon kívül, azonban állítassunk be néhány valódi asztalt, székekkel, vagy csinos padokat, kanapékat hogy az idősebbek le tudjanak rendesen ülni. Az állófogadás után azután a fiatal korosztály átvonulhat egy másik helyszínre, esetleg pont a törzshelyükre, ahol kezdődhet a hajnalig tartó zenés-táncos buli, egy másik állófogadás, vagy ültetett büfévacsora keretében.

Mi legyen a menüben?

Fix menüt csak akkor válasszunk, ha biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ízleni fog, vagy előre tudjuk, hogy ki a vegetáriánus, vagy az epebeteg, s nekik eleve olyan menüt rendelünk.

A büféasztal fogásainak kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a vendégek ne essenek majd a "bőség zavarába"! Az étteremek szeretik rábeszélni a szervezőket a minél változatosabb összeállításra, mert ez nekik mindig plusz bevételt jelent! Tudni kell ugyanis, hogy a tervezett összlétszámnak megfelelően adagolják ki az egyes fogásokat (az egyes fogások adagszáma összeadva adja ki a teljes létszámot), s ha sokféle van, könnyen előfordulhat, hogy az egyik étel pillanatok alatt elfogy, így kénytelenek vagyunk utánrendelni. A többi fogásból pedig megmarad, ami azután megy a kukába, de ki kell fizetni.

A bűvős szám általában a 3. Háromféle hideg előétel, háromféle leves, stb. S ezen belül jól kell dönteni: legyen egy-egy egyszerűbb, házias jellegű fogás, egy rafináltabb, pl. mediterrán jellegű, s egy csípősebb-fűszeresebb, a harsány ízek kedvelőinek.

Külön kell gondolnunk az esküvői tortára, amit nem minden étterem tud elkészíteni, s ha lehet, ne bízzuk rájuk az elkészíttetést sem. Válasszunk mi magunk cukrászdát, ahol elkészíttetjük, s oda szállíttatjuk. Ezt az éttermek többsége meg is engedi. Italt azonban a legtöbb helyen nem engednek bevinni, vagy csak un. "dugópénz" ellenében.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!