A tavaszi méregtelenítés gyógyít és szépít! Aranyszabályok
A böjt az élet része, a megújulást szolgálja. A méregtelenítés hatására a tél folyamán lerakódott zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, közérzetünk javul és számos betegség gyógyulását is elősegíthetjük. A böjtölés módjáról és szabályairól dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus, természetgyógyász orvosa ad felvilágosítást.
A böjt lezárása: lépésről-lépésre
A böjt befejezése után fontos, hogy fokozatosan térjünk vissza a normál étkezésekhez. A következőkben ezt a folyamatot mutatjuk be a mintaétrend segítségével.
1.nap: Reggeli: egy alma. Ebéd: darabos zöldségleves zsiradékmentesen. Vacsora: 2 közepes szem főtt burgonya, lenmagos joghurttal (1 dl joghurt, 2 teáskanálnyi lenmag)
2. nap: Reggeli: daraleves, lenmaggal vagy szezámmaggal megszórva, 3 szem aszalt szilvával, vagy natúr joghurt 1ek lenmaggal. Ebéd: friss saláták citromos-joghurtos öntettel, magvakkal szórva, egy vékony szelet teljes őrlésű pirítós kenyérrel vagy puffasztott búzával. Vacsora: 1 db alma durvára reszelve +1 evőkanál zabkorpa (búzakorpa)+1 evőkanál pattogatott amaránt mag és 1 teáskanálnyi bázikus por. Megszórhatjuk egy teáskanálnyi lenmaggal vagy szezámmaggal, ízlés szerint fahéjazhatjuk és 1 kávéskanál mézzel édesíthető.
3. nap: Reggeli: natúr müzlis joghurt vagy pirított barnakenyér kevés vajjal, túróval, meghintve pirospaprikával. Ebéd: Gazdag, finoman fűszerzett zöldségleves. Vacsora: két fél sült alma aszalt szilvával, dióval, mogyoróval hintve, két evőkanálnyi barnarizzsel körítve.
A felvezető napok után az ebédeket készíthetjük egyre változatosabban: főzelék, hal, friss saláta bevezetésével. Vacsorára a böjtöt követő egy hétben válasszunk könnyű ételeket: egy pohár joghurt, kefír, reszelt almás, lúgosító étek.
Továbbra is fontos 2-2,5 liter napi folyadék bevitele, naponta 2-3 db gyümölcs és 1-2 csésze gyógytea fogyasztása.
forrás: www.endokrinkozpont.hu
Hozzászólás zárolva.