Amikor gyöngyözik a gyöngyike
Páratlan a házipatika galamb- vagy a gyöngytyúklevese! Betegeknek ezeket főzték már a középkorban is, hogy erőre kapjanak! Ebben a rettenetes influenzás időszakban sem árt erre gondolni! Ma tenyésztik is a gyöngytyúkot Magyarországon, így például vadhúst áruló üzletekben fagyasztva biztosan találsz!
Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 25 dkg leveszöldség
- fél marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1-1 paradicsom és zöldpaprika
- 5-6 db erdei barna gomba
- 6 szem egész bors
- késhegynyi kurkuma vagy sáfrányos szeklice (elhagyható, ha elég sárga a leves színe!)
- 2 csomó petrezselyem
- só – ízlés szerint
Elkészítés:
Darabold fel teljesen a megtisztított gyöngytyúkot, és tedd fel hideg vízben lassan főni! Had gyöngyözzön a gyöngyike! Ha többször leszedted a habját, tedd bele a májat, a szívet, a zöldségeket, majd a borsot, illetve a sót. Főzd nagyon lassú tűzön úgy 2-3 órán át. Ha kész, hagyd pihenni, majd úgy fél óra múlva szűrd le. A húst le is fejtheted a csontokról, és úgy teheted vissza a lébe. Főzz bele cérnametéltet(, ha a beteg ehet olyat!) Fergetegesen finom, és tényleg jótékony hatású! A kórházban fekvő édesanyám nagy kedvence! Ajánlom Nektek is!
Hozzászólás zárolva.