Facebook hozzászólás
3 150

Az angyalok csokis-habos sütije

Mondhatnánk mennyeinek is, mert az angyalok bizonyára ezt eszik farsangkor annyira könnyed és habos. Arról nem is beszélve, hogy még látványnak sem utolsó sütemény, akár ünnepi alkalmakkor is.

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 1joghurtos pohár cukor
  • 1 pohár tej
  • 1 pohár liszt
  • 1/2pohár olaj
  • 1 sütőpor
  • 1-2 kanál kakaó

Krém:

  • 4 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 1van. cukor

máz:

  • 1 főzőcsoki (10 deka)
  • 1-2kanál olaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit hagyományos módon összedolgozzuk, tepsibe öntjük és kb 4o percig 18o fokon kisütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kanalanként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kisült a tészta, rákenjük a habos krémet és visszatenni a sütőbe meg kb.40 percre szárítani (100 fokon). (Én meggylekvárt tettem a kisült tészta tetejére és arra a tojásfehérje habot.) Amikor kivesszük a sütőből, rásimítjuk az olvasztott csokoládét.

A tepsis raffaellót kóstoltátok már? Itt a receptje!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!