Az arab konyha
Az arab konyhaművészet tradíciója a libanoni ételekhez és ételkészítési eljárásokig nyúlik vissza, ami azért fontos, mert Libanon földjén szinte mindenféle, nálunk is ismert és használt zöldség és gyümölcs megterem.
A konyha alapja az olívaolaj, a hagyma és a fokhagyma, a zöldségek és a különböző zöldfűszerek. Jellegzetes növény a paprika, a paradicsom, a sütőtök, az articsóka, a padlizsán és a káposzta, ezeket nyersen és grillezve is adják a sültekhez, de önálló fogásként, salátaként is fogyasztják.
Általában is a grillezést részesítik előnyben a sütéshez és a főzéshez képest, éppen ezért speciális grillsütőkkel szerelik fel az éttermeket. Az ízek azért jellegzetesek, mert az ételeken erősen érződik a faszén, ami jól illeszkedik a legfontosabb fűszer, a sárfány ízéhez. E kettőnek a keveréke adja az arab konyhák jellegzetes illatát. Valamint a bőven használt fokhagyma, és az olívabogyó, amit minden sós ételükhöz felhasználnak.
Disznóhúst vallási okból egyáltalán nem esznek, mert azt tisztátalan állatnak tekintik. A húsok közül a bárány, a csirke és a marhahús kedvelt, és mindent feltálalnak, amit a tenger ad, természetesen ezeket is grillezik.
Hozzászólás zárolva.