Bemutatkozott a világnak a magyar kaviár
A világ legjobb séfjei kóstolták meg Lyonban, a világ legnagyobb élelmiszer, szálloda és vendéglátóipari kiállításán a magyar kaviárt. A Sirha-n való bemutatkozás után a nemzetközi siker garantált.
A kóstoltatás után Szása egy 140 fős ebédre készített üdvözlő falatkát: „Több, mint 100 Michelin csillag foglalt helyet az asztaloknál. Megismerkedtünk Thomas Keller amerikai Michelin csillagos séffel, aki az amerikai Bocuse d’Or Academy vezetője, és bemutatkoztunk Alain Ducasse-nak is, aki az első olyan szakács, akinek három étterme is 3 Michelin csillagot kapott, és még sorolhatnám. Elképesztő érzés. Vörösboros céklával pácolt füstölt tokhalat készítettem saját kaviárjával. Szerettem volna, ha az ételben megjelennek az oroszos ízek, de közben egy egzotikus, keleties formát választottam, a sushira hasonlított. Nem gondoltam volna, hogy egy olyan fogással kapcsolatban, ami nem is főétel, érkezik majd visszajelzés. Pedig érkezett. Többen is jelezték, hogy milyen különleges és finom volt.”
Attila és Szása nem csak a kulisszák mögött töltötte idejét: „Természetesen körbenéztük a szakkiállításon is, hiszen itt lehet tájékozódni az iparág legfrissebb trendjeiről, a legújabb technológiai innovációkról, újdonságokról. Az összes világcég kint van, így a legnagyobb kaviárosokkal is tudtunk találkozni. Beszélgettünk velük, és közben azért felmerült bennünk, hogy ők a kiállításon azt a 150 ezer látogatót célozzák meg, akik ott megfordulnak, mi közben pedig tényleg egy olyan lehetőséget kaptunk, amivel a szakma legjobbjait, egy szűk, de nagyon mértékadó réteget tudunk megcélozni. Szerencsénk volt, hogy a kiállítással egyidőben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or verseny névadóját, Paul Bocuse-t egy különleges apropó miatt is üdvözölték Lyonban. A vásárközpont versenynek helyet adó pavillonját mostantól hivatalosan is Halle de Lyon Paul Bocuse névre keresztelték, az épület egyik falát a világ jelenleg leghíresebb 90 séfjének kézlenyomata díszítik, akik ebből az alkalomból mind részt vettek a felavató ceremónián és a VIP teremben is mind megfordultak, ahol mi tartózkodtunk.”
Hogy mi lesz a magyar kaviár sorsa, és mennyire lesz rá külföldön is kereslet, még nem tudni. Az biztos, hogy sok híres séf jelezte Szásának és Attilának, hogy a jövőben szeretnének rendelni az Arany Kaviár termékekből. Sok minden múlik a disztribútorokon is, meg a további külföldi szerepléseken.
Hozzászólás zárolva.