Facebook hozzászólás
1 279

KELETI CSÚCS

Édeni datolya, az ünnepi menük új alapanyaga

Gyümölcs, magas vitamin- és tápanyagtartalma miatt az élet fájának nevezik az arab világban a datolya pálmáját. Nálunk inkább csak az alternatív alapanyagokat használók konyhájában szokott előfordulni. Az év végi készülődés azonban jó alkalmat teremt arra, hogy közelebbről is megismerjük és megszeressük ezt az egzotikus finomságot.

Tunéziában, ahol nemzeti szimbólumnak számít a datolya és a pálmája is, szinte minden étkezésnél megtaláljuk: a húsok mellett a kuszkusz részeként vagy bonbonként marcipánnal, mandulával, dióval töltve. De a magyar konyha fogásait sem kell óvnunk egy kis egzotikus behatástól! A szezonalitása miatt keresve sem találnánk jobb időpontot arra, hogy kipróbáljuk, milyen izgalmasak lesznek a megszokott év végi ünnepi fogásaink némi datolya hozzáadásával.[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Datolyás édesség, Kép: Erhardt Laszlo
Datolyás édesség, Kép: Erhardt Laszlo

Korona az ünnepi asztalon

Karácsonyi készülődés, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül az év végén. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!