Egy csokor medvehagyma
Viszonylag sokáig tart még a medvehagyma szezonja, azoknak, akik szeretik és használják, na és persze azoknak is, akik most ismerkednek vele, szeretnénk átnyújtani egy képletes csokor medvehagymát, azaz egy csokorba gyűjtöttük receptjeinket, melyekben medvehagyma szerepel.
Minden, amit a medvehagymáról tudni kell
Főzni szeretők körében a tavasz közeledtét lassan nem a hóvirág megjelenésétől számítjuk, hanem akkortól, amikor a medvehagyma szökken szárba. Akkor már tényleg lehet benne hinni, hogy vége a télnek és jön a jó idő.
A pestónál jobb találmány kevés van a konyhaművészetben, legalábbis nekem ez a véleményem. Pillanatok alatt elkészül, íze varázslatos, százféleképpen variálható, tehetjük tésztára, húsra, levesbe, szendvicsbe, ha eléggé fantáziadúsak vagyunk, tényleg nagyon sokoldalúan használhatjuk fel.
Medvehagymás, juhtúrós pogácsa
A medvehagyma az a növény, amit szinte bármibe belecsempészhetünk, amihez passzol a fokhagymás íz. Nagyon szeretjük a pogácsában, és bár ez a juhtúrótól és a vajtól nem egy könnyed kis darab, mégis érdemes kipróbálni.
A legegyszerűbb levesek egyike, ugyanolyan módon készül, mint a többi hasonló pürésített leves. Kellemesen fokhagymás ízét szeretni fogjuk. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott camembert, nagyon különleges feltét lesz belőle.
Egy újabb recept, ezúttal Márti szomszédasszonyától. Hiába, egy jó pogácsa recept kincset ér!
Négy töltelékes medvehagymás pite
Furcsa módon nem hajtogatjuk, csupán egymásra rakjuk, és négy rétegű töltelékkel megkenjük emeletenként ezt a különleges tavaszi pitét. A medvehagymán kívül készülhet mangolddal, spenóttal is. Igazi vendégváró finomság.
Szerencsére mostanra már minden piacon és a legtöbb zöldségesnél lehet is kapni ezt a kiváló csemegét. Vagy el lehet menni kirándulni, és begyűjteni magunknak…
Medvehagymás spenót borsikafüves mozzarellagolyókkal – már az étel neve is sokat ígérő, érdemes kipróbálni. Előételként és főételként is tálalható, izgalmas ízvilágú recept.
Hozzászólás zárolva.