EGY TŐKE, EGY PALACK
Egy majdnem elfeledett magyar borvidék
Már a római kortól ismert volt a zalai bortermelés, mégis, a vidékről, e tekintetben alig tudunk valamit. Pedig igazán figyelemre méltó borokat alkotnak a helyiek. Igaz, a ma gazdái más-más fajtákban látják a vidék jövőjét, de ennek fő oka, hogy a különleges, és igen különböző termőtalajokon más és más típusok érzik jól magukat. A Bussay Pincészet gyönyörű, testes borai csak saját, csak minőségi szőlőkből készülnek. Meg kell kóstolni!
Bátran ajánlanám a Balaton nyugati medencéjétől a Kis-Balatonig terjedő Zalai borvidék friss, üde, illatos, időnként kicsit fűszeres borait a közeledő húsvéti ünnepekhez. A tavasz, illetve a családi, baráti összejövetelek fogásaihoz, például bárányhoz, nyúlhoz igazán méltó kísérők. Próbáljátok ki, mert mint kiderült, a Bussay boroknak nemcsak lelke van![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Egyszerű spanyol mandulás sütemény
Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. Jól illik hozzá a mediterrán ízvilágú bor.A férjem imádja!
Hozzászólás zárolva.