Facebook hozzászólás
344

Ez a világ legnagyobb repülő étterme! Kóstolj bele!

Évente több mint 100 millió fogást szolgálnak fel az Emirates First, Business és Economy osztályain, minden egyes fogás esetében különös figyelmet fordítva a részletekre. A világ legnagyobb repülő éttermeként a légitársaság 6 kontinens 144 városába utazó több mint 55 millió utasának kínál a különböző desztinációk ihlette kulináris fogásokat. Az Emirates évi 1 milliárd dollárt fektet a vendéglátásba, valamint 1 200 dubaji szakáccsal napi 24 órán át üzemelő konyhát működtet, amelynek köszönhetően naponta 590 járat utasának kínál ízelítőt a célországok gasztronómiájából. 

Helyi ízek

Az Emirates fedélzetén minden úti cél helyi ételkülönlegessége elérhető. A japán útvonalakon például autentikus cserépedényben japán evőeszközzel és teáskészlettel szolgálják fel a Kaiszekit és a Bento dobozokat, így nyújtva a hamisítatlan kulináris élményt.

Étkezés az Economy osztályon Japánba menet, Kép: Emirates
Étkezés az Economy osztályon Japánba menet, Kép: Emirates

Az Emirates 14 hónapos előkészületet követően, helyi szakácsok segítségével alkotta meg ausztráliai útvonalán a célország multikulturális ízei ihlette menüsorát. Közkedvelt, tradicionális helyi fogások széles választékát kínálják, többek között mentás báránykolbászt. A multikulturális Ausztráliát, valamint az Emirates változatos utazóközönségének igényeit és a légitársaság globális útvonalhálózatát tükrözve a menü ázsiai, illetve közel-keleti ízeket és hozzávalókat is felvonultat.

A regionális és a szezonális kulináris trendekkel összhangban az Emirates havonta megújítja a fedélzeten kínált ételsort, és folyamatosan átdolgozza a receptjeit.

Az útvonalanként változó kenyérválaszték is a fedélzeti menük sokszínűségéről tanúskodik. Az ízesített, valamint a kovászos kenyér az európai útvonalakon népszerű, míg a paratha, a puri és a naan kenyerek az Emirates 9 indiai útvonalán érhetők el. A közel-keleti útvonalakon szereplő választékban többek között egy, a régióban népszerű, hajszálvékony kovásztalan arab kenyér, a markouk, valamint a zaatar fűszerkeverékkel vagy sajttal felszolgált manakish kapott helyet.

A prémium osztályokon az ételeket a kizárólag Emirates számára készített Royal Doulton étkészletben, Robert Welch evőeszközökkel szolgálják fel.

Ezt mind megették az Emirates utasai 2016-ban:
3 millió tojás, 70 tonna eper, 58 millió zsemle, 110 000 kg humusz, 165 tonna lazacfilé, 27 tonna friss brokkoli, 43 000 kg krémsajt

Az európai járatokon népszerűek a grillezett húsok és halak, valamint a burgonya alapú köretek. Ezzel összhangban az Emirates Budapest-Dubaj útvonalán Economy osztályon többek között lassan sült marhát rozmaringos burgonyával és szezonális zöldségekkel kínál étlapján, míg a Business osztályon utazók olyan főfogások közül választhatnak, mint a sajttal és spenóttal töltött csirkemell tejszínes gombamártással, burgonyával és vajas zöldséggel vagy a marhahúsfilé chilis vajjal, grillezett szezonális zöldségekkel és kakukkfüves burgonyapürével.

Globális partnerhálózat, a legjobb helyi és kézműves termékek

Az Emirates a minőségi alapanyagokból készült egyszerű, ám kiválóan elkészített ételek híve. Globális és hosszútávú beszállítói kapcsolatai által így a légitársaság a helyi kézműves termelők támogatásával a legjobb termékeket kínálhatja a fedélzeten. Az Emirates évente 15 000 kg perzsa feta sajtot vásárol Ausztráliából a Yarra-völgyből. A fedélzeten felszolgát olívaolaj pedig egy több mint 15 évre visszanyúló partnerségi kapcsolat eredményeként kizárólag az olaszországi Monte Vibiano városából, egy szén-dioxid-kibocsátás nélkül működő gyártótól származik.

Kaiszeki, Kép: Emirates
Kaiszeki, Kép: Emirates

Mint minden csillaggal kitüntetett étterem, az Emirates is kiemelt figyelmet fordít kizárólag első osztályú pezsgőket és borokat tartalmazó italkínálatára. A gondosan válogatott borkínálat tökéletesen kiegészíti a menüt, és olyan különlegességeket is tartalmaz, mint a 2005-ös Dom Pérignon Rosé pezsgő és az 1963-as Graham’s Colheita Port. A beszerzési stratégiának köszönhetően az Emirates jelenleg 3,8 millió üveg bort tárol Franciaország burgundiai pincészetében, amelyet az elkövetkező 7-10 évben szolgálnak majd fel.

Mi mikor ünnepelünk végre egy villát?
Tudtad, hogy Japánban augusztus 4. az evőpálca napja? Aliz, a Japánspecialista vloggerének legújabb videójában az 1500 éves pálcikaetikettet mutatja be, megtudhatod hogyan lehet és hogyan tilos az evőeszközt használni?

A fedélzeten elérhető italok közül a kávé és a tea a legnépszerűbbek. Minden osztályon az elmúlt 25 évben Dilmah teákat kínált utasainak. Évente több mint 9,6 millió teafilter fogy el több mint 10 féle ízben, beleértve a First osztályon felszolgált, kizárólag a légitársaság számára gyártott Emirates Signature Tea nevű különleges teakeveréket. Az Illy és Nespresso kávék a prémium osztályok italai, amelyek közül az eszpresszó és a cappuccino a leggyakoribb választás.

Az Emirates a legfiatalabbakat gyermekbarát ételekkel várja, az orvosi vagy vallási okokból speciális étrendet követő utasoknak pedig szakácsok és táplálkozási szakértők bevonásával készített fogásokat kínál. A légitársaság palettáján szezonális menüsorok is helyet kapnak, így például a decemberi karácsonyi menüsor, vagy a Ramadán hónapjában a böjtölőknek készített speciális ételek.

Amikor a hegy istene vörösre festi a leveleket
Számos hagyományt teremtett a természet tisztelete Japánban az évszázadok során. Ilyen például a cseresznyevirágzás, a Sakura-ünnep, de csak kevesen tudják, hogy a juharfák őszi átváltozását is milliók várják a szigetországban. A momiji, a japán juharfa az ősz egyik szimbóluma, amely ilyenkor mesés, misztikus tájakká változtatja a hegyeket, erdőket. Ráadásul ilyenkor az idő is igen kellemes Japánban, így a Japánspecialista szakértői szerint nem véletlen, hogy a momiji ünnep a második legkedveltebb utazási időszak a magyarok körében.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!