Ezeket a gyümölcsöket fogyassza a nagy melegben!
A vitaminokkal nem lehet visszaélni. Népszerű szokás manapság, hogy az emberek valamiféle élelmiszer-kiegészítőt szednek. Pedig Európában mindenki normális napi étrenddel viszi be szervezetébe a szükséges vitaminokat.
1831-ben fedezte fel a répa gyökerében rejtőzködő kincset, a béta-karotint Heinrich Wilhelm Wackenroder.
Az évek folyamán a tudósok új felfedezéseket tettek, s mára kiderült, hogy a béta-karotin amellett, hogy erősíti az immunrendszert, eliminálja a káros sugárzás hatását, antioxidánsként véd a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségektől, mindennek az ellenkezője is érvényes, sőt egy finnországi és USA-beli vizsgálat kimutatta, hogy 30 milligramm béta-karotin fogyasztása mellett megnőhet a tüdődaganatos megbetegedések száma.
A vitaminokkal nem lehet visszaélni. Népszerű szokás manapság, hogy az emberek valamiféle élelmiszer-kiegészítőt szednek. Pedig Európában mindenki normális napi étrenddel viszi be szervezetébe a szükséges vitaminokat.
A meleg napokon sem kell lemondanunk az evés öröméről, ha betartunk néhány fontos szabályt.
Étlapunk tartalmazzon sok gyümölcsöt, zöldséget és salátát, mivel a hőségben a meleg ételek túlságosan megterhelik az anyagcserét.
A spenót, a saláta, a piros színű paprika, a mangó és a sárgabarack, a rebarbara, a dinnye a lehető legjobb választás, mivel ezek bétakarotin-tartalma ellenállóvá teszi a bőrt a nappal szemben.
Azoknak viszont, akik egészségügyi panaszok miatt nem fogyaszthatják az említett gyümölcsöket, zöldségeket, a szakértők azt tanácsolják, még az intenzív napozás megkezdése előtt tabletta formájában juttassák szervezetükbe
Hozzászólás zárolva.