Ezekkel a módszerekkel megelőzhetjük a rákot
Étrenddel a rák ellen? Étrenddel is! Az Amerikai Rák Társaság és Nemzeti Rák Intézet az elmúlt évek során a témába vágó publikációk és saját kutatásai alapján több étrendajánlatot is közzé tett. Ezek alapján közöljük az alábbi javaslatokat.
Japánban és Kínában, ahol nagyon népszerűek ezek az ételek, a gyomor- és a nyelőcsőrák gyakorisága is jelentősen nagyobb.
Még mindig a húsoknál maradva fontos tudni, hogy a tartósításukhoz használt nitritek és nitrátok reagálnak a fehérje bomlástermékeivel, mikor testünk a húst lebontja. Így a szervezetünkben N-nitrózaminok keletkeznek. Márpedig állatkísérletek bizonyítják, hogy a nitrózaminok erősen rákkeltőek.
A nitritek és nitrátok mint tartósítószer teljes kiváltása sajnos egyelőre nem lehetséges, mert az ételmérgezés megelőzésére ma is ez a leghatásosabb eszközünk.
Hozzászólás zárolva.