Ezektől a gyümölcsöktől erőre kap!
Tavasszal faljuk a különböző vitaminokat és táplálékkiegészítőket, hogy valahogyan legyőzzük a fáradtságot, és energiához jussunk. Pedig talán elég lenne egy kis aszalt sárgabarackot bekapnunk, vagy megenni a télen lefagyasztott gesztenyepürét. Még egy kis tejszínhab sem árthat.
Sárgabarack
Ebben a gyümölcsben sok a béta karotin, ettől van olyan szép, narancsos színe. Vas tartalmaz és káliumot, ami jótékony hatással van a vérnyomásra, ráadásul az egészséges bélműködést is garantálja. Egyetlen friss barackban, vagy egy maréknyi sárgabarackban annyi kálium van, amennyi fedezi egy felnőtt napi adagjának ötödét. A és C vitamint is bevihetünk így a szervezetünkbe.
Banán
Ezt a gyümölcsöt gyors energiaadónak ismerjük, különösen a sportolók kedvelik. Egy banánban 62 kalória van, mellette pedig gazdag káliumban és B6 vitaminban. Természetesen ez az érett változatra, nem a zöldre vonatkozik. A többi gyümölcshöz képest sok benne a szénhidrát, ezét gyorsan eltelít.
Áfonya
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs, öregedésgátló hatását a kozmetikumokban is hasznosítják. Tele van anti-oxidánssal, javítja a látást, valószínűleg a rák kialakulásának megelőzésében is nagy szerepet játszik. Gyulladáscsökkentő hatású, egy igazi kincs. Mivel csak kézzel lehet szüretelni, meglehetősen drága gyümölcs.
Mandula
A mandula úgynevezett flavonidokat tartalmaz, amelyek a teában, a borban is találhatók. Úgy hatnak a szervezetre, mint az antioxidánsok, védik a sejteket az öregedés ellen. Nem csupán nyersen fogyasztható, készítenek belőle olajat, likőrt, süteményt, marcipánt. Gazdag kálciumban, magnéziumban, káliumban, folsavban.
Gesztenye
A szelídgesztenyében kevesebb a zsír, mint a többi csonthéjas gyümölcsben, ezért a fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. Sok benne a magnézium, a kálium, a B vitamin, a folsav, a C és E vitamin. Igazán jó táplálék kiegészítő, de nagy mennyiségben szorulást okozhat.
Hozzászólás zárolva.