Fogyókúrás, isteni receptek karácsonyra!
Hogyan lehet úgy átvészelni az ünnepeket, hogy ne hízzunk legalább 3-4 kilót? Karácsonykor, a nagy zabálások alkalmával a legnehezebb betartani a fogyókúrás elhatározásainkat, és vétek is kihagyni az ünnepi, finomabbnál finomabb falatokat, mint a bejglit vagy a halászlevet.
Hozzávalók:
6 narancs, 6 doboz joghurt, 6 kanál méz, müzli (ha a gyerekeinknek is készítünk, az ő adagjukat müzli helyett csokidarabokkal vagy színes cukorkákkal is megbolondíthatjuk)
Elkészítés:
A narancs vágjuk le és kanalazzuk ki a húsát. A húsát vágjuk össze, joghurttal és a mézzel keverjük össze. Hozzátehetünk még müzlit vagy csokit, cukorkát. Megtöltjük a narancs héját, a tetejét díszítjük!
A desszertet tehát megoldottuk, ám még ott vannak a főételek. nem kell kihagynunk a hagyományos karácsonyi hozzávalókat! Csak egy kis odafigyelés kell ahhoz, hogy finomat is együnk, de ne is hízzunk meg! Rántott hal helyett magunknak például süssük ki roston a szeleteket, és francia saláta vagy sült burgonya helyett készítsünk hozzá zöld salátát!
Persze vannak olyan ételek, amelyeket nem lehet fogyókúrássá tenni, de talán nem is baj! Hiszen a lelkiismeretünket már azzal könnyűvé tehetjük, ha bejgli helyett a fenti édességekkel tömjük magunkat. Aztán meg jöhet a töltött káposzta és a halászlé… Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.