Friss zöldséget minden mennyiségben
Az egészséges táplálkozás jegyében ma már a legtöbb bevásárlóközpontban, nagyobb élelmiszeráruházban lehet friss, konyhakész, felaprított zöldséget vásárolni, amelyeket különféle dresszingekkel tehetünk változatossá.
Most van igazán szezonja ezeknek a nyári csemegéknek, kár kihagyni az alkalmat, hogy frissen fogyaszthatjuk őket. Jó tudni, hogy a műanyag dobozkákban hazaszállított zöldségek egynapi „állás” után elvesztik tápanyagaik jelentős részét, a mélyhűtőben pedig vitaminjaik, ásványi anyagaik teljesen eltűnnek. Ezért mindig csak akkora adagot vásároljunk belőlük, amennyit frissen elfogyasztunk. Különösen ajánlott a fejes saláta, a zöldpaprika, mert ezek a zöldségek tartalmazzák a legtöbb C-vitamint, amelyre a szervezetnek rendkívül nagy szüksége van. Ráadásul minden nap kellene pótolni, mert az azonnal nem hasznosított C-vitamint az emberi szervezet nem tudja tárolni.
Hozzászólás zárolva.