Facebook hozzászólás
1 998

Húsvéti desszert lisztérzékenyeknek

Gluténmentes répatorta

Már most megmutatjuk milyen édességgel teheted tökéletessé az ünnepi menüt, hogy időben beszerezhess minden hozzávalót. Persze van, ahol ilyenkor is kerül az asztalra bejgli vagy éppen babka, de ha valami könnyedebbre vágysz, ezt az isteni süteményt ajánljuk.

Hozzávalók:

(ez a mennyiség 2 kisebb kenyérformához, vagy egy 24-es tortaformához elég)
A tésztához: 
  • 40 dkg répa
  • 30 dkg rizs- vagy kukoricaliszt (ha nem vagy gluténérzékeny, használj sima  lisztet)
  • 4 nagy tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl olaj
  • 1 kisebb narancs leve és reszelt héja
  • 5 dkg barna cukor
  • 1, 5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • csipetnyi só
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál puha vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 teaskanál vanília kivonat
  • + zöld és narancssárga ételfesték
Gluténmentes répatorta Fotó: Pinterest
Gluténmentes répatorta Fotó: Pinterest


Elkészítés: 

Két kisebb kenyérformát kikenünk zsíradékkal és belisztezzük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a sót.
A répát megpucoljuk, lereszeljük.
A cukrokat kikeverjük a tojásokkal.
Apránként adjuk hozzá az olajat, majd a narancs levét is.
Öntsük a nedves keveréket a szárazhoz, adjuk hozzá a narancshéjat és alaposan keverjük össze.
A tésztát egyenletesen osszuk el a két kenyérformában.
Süssük kb. 60 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Míg a süti sül, habosra keverjük a krémsajtot és a vajat.
Kanalanként adjuk hozzá porcukrot, végül a vaníliát is.
Ezzel a krémmel kenjük be a tortát, ha már teljesen kihűlt.

A dekorációhoz kell egy kis kézügyesség, de nem ördöngősség!
Vegyünk ki két kis adagot a kész krémből, és színezzük az egyiket zöldre, a másikat naracssárgára.
Tegyük a krémeket kicsi zacskókba, majd vágjunk az aljukon egy apró lyukat és először a répákat nyomjuk a fehér krémre, majd jöhet a zöldje is.

Tipp: Ha krémesebben szereted, csinálj dupla mennyiséget a mázból, vágd félbe a tésztát és töltsd meg belül is.

Húsvéti receptjeink: 
Sonkával töltött kalács
Pástétomos pite
Gluténmentes kalács


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!