Facebook hozzászólás
935

BOURGUIGNON HÚS NÉLKÜL

Gombás-réparagu vörösborral

Már ránézni is élmény erre az egytálételre, hát még belapátolni! Jó hír, a bornak csak a felét tesszük az edénybe, a többit elkortyolgathatjuk mellé.

Gombás-réparagu vörösborral

Hozzávalók

  • 70 dkg gomba
  • 15-20 bébirépa (vagy 5-6 normál, közepes kockákra vágva)
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 mogyoróhagyma vagy 1 közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 350 ml vörösbor
  • 300 ml alaplé
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 csomag  friss petrezselyem
  • só, bors

 

Gombás bourguignon Fotó: Pinterest
Gombás bourguignon Fotó: Pinterest

Elkészítés

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban és dobjuk rá a megtisztított, darabolt gombát. Fontos, hogy magas hőmérsékleten forgassuk át a gombát, különben nem sül, hanem párolódik. Ha kicsit megpirult, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a sárgarépát. Ha a répa is kapott egy kis színt, mehet hozzá  a bor. Hagyjuk, hogy kicsit magába szívják a zöldségek a bort, majd jöhet hozzá az alaplé és a paradicsompüré és frissen őrölt bors. Közepes  lángon főzzük, amíg minden megpuhul. A keményítőt keverjük el pár kanél vízzel és adjuk a raguhoz. Ezzel már csak addig rotyogtassuk, amíg sűrű, fényes szósz kapunk. Ha kell,  sózzuk. Végül szórjuk meg a friss petrezselyemmel.

Tipp: Burgonyapürével is adhatjuk, de a legjobb, foszlós fehérkenyérrel, amivel tunkolhatunk is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!