Gyógyulj ezekkel a fűszerekkel – receptek!
Talán már Ön is elkezdte a szokásos sütés-főzést. Az évnek ebben a szakaszában több újdonságot, különleges ízt kipróbálunk, így a fűszerekkel is bátrabban bánunk. Tegyük is, ugyanis a karácsonyi ízesítők különleges gyógyhatással is rendelkeznek!
A fahéj egyike a legrégibb fűszereinknek, az egyik legtipikusabb karácsonyi illat és íz. A 19. században gyomor- és méhbántalmakra íták elő, de a tudomány azóta görcsoldó hatását is bizonyította, segít gyomorpanaszok, felfúvódás esetén is. Emellett a lelkünkre is jó hatással van, sokak számolnak be arról, hogy a fahéj illata enyhíti a lelki feszültséget.
Receptajánlat:
Hozzávalók: 4 db tojás, 2,5 dl cukor, 1/2 l liszt, 2 dl olaj, 1 kk szódabikarbóna, 1 tk örölt fahéj, 4-5 db alma, 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítése: A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve olajjal és a szódabikarbónás liszttel simára dolgozzuk. Miközben kikeverjük, fahéjjal ízesítjük, és beleforgatjuk a kockacukornyi darabokra összevágott almát. Nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát nem túl vastagon belesimítjuk. Durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét, és nem túl meleg sütőbe tesszük. Amikor megsült, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Hozzászólás zárolva.