Ha 8 évvel tovább akar élni, döntenie kell!
Évtizedeken át óvtak minket a táplálkozáskutatók a zsírtól, mondván, a szervezetnek nem tesz jót. Jött az olajkorszak, amikor mindenki olajjal sütött, főzött, majd pár éve berobbant a hír: ez is káros a testnek. Akkor mit válasszunk? Megkerestük a válaszokat.
Az extra szűz olívaolaj készítésének alapkritériuma, hogy a szüretelés után huszonnégy órán belül el kell kezdeni a bogyók sajtolását. Semmiféle vegyi anyag nem kerülhet bele. Ennél is tisztább a bio extra szűz olaj, bár ennek az ára is borsosabb. Egyikkel sem ajánlott főzni, sütni, hideg ételek készítéséhez használják.
Sütéshez a legjobb megoldás a pálmazsír és a kókuszzsír. Ezek ellenállnak a hőnek, és tápértékük is megmarad.
Hogy miért is érdemes ezeket az olajfajtákat használnunk magasabb áruk ellenére? Mert kutatások szerint a mediterrán vidékeken élők jóval tovább élnek, mint mi, magyarok. Hogy mi a 8 év (!) különbség titkának nyitja? Például az olíva. Ennyit pedig megér az a plusz pár száz forint…
Hozzászólás zárolva.