Facebook hozzászólás
80

Ha 8 évvel tovább akar élni, döntenie kell!

Évtizedeken át óvtak minket a táplálkozáskutatók a zsírtól, mondván, a szervezetnek nem tesz jót. Jött az olajkorszak, amikor mindenki olajjal sütött, főzött, majd pár éve berobbant a hír: ez is káros a testnek. Akkor mit válasszunk? Megkerestük a válaszokat.

Az extra szűz olívaolaj készítésének alapkritériuma, hogy a szüretelés után huszonnégy órán belül el kell kezdeni a bogyók sajtolását. Semmiféle vegyi anyag nem kerülhet bele. Ennél is tisztább a bio extra szűz olaj, bár ennek az ára is borsosabb. Egyikkel sem ajánlott főzni, sütni, hideg ételek készítéséhez használják.

Sütéshez a legjobb megoldás a pálmazsír és a kókuszzsír. Ezek ellenállnak a hőnek, és tápértékük is megmarad.

 Hogy miért is érdemes ezeket az olajfajtákat használnunk magasabb áruk ellenére? Mert kutatások szerint a mediterrán vidékeken élők jóval tovább élnek, mint mi, magyarok. Hogy mi a 8 év (!) különbség titkának nyitja? Például az olíva. Ennyit pedig megér az a plusz pár száz forint…





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!