Hajdina puding
A hajdina sokoldalúan hasznosítható növény, jelentőségét leginkább a kivételesen kedvező táplálkozás-élettani és gyógyhatású jellemzői adják. Kiválóan alkalmas gabonaféléink, ezen belül a búzából készített termékek kiegészítésére, helyettesítésére. Hasznos összetevője a diétás étrendnek.
Hozzávalók:
½ bögre hajdina
½ bögre kókuszreszelék
1 bögre rizstej
2 bögre víz
1 nagy marék mazsola
¼ tk őrölt kardamom
½ tk őrölt fahéj
csipet só
fél citrom leve
1-2 ek eritrit
A tetejére: gyümölcsök
zselatin/agar-agar
Elkészítés:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal, és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük. Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan lehűtve kínáljuk!
Hozzászólás zárolva.