Heni mindenre kész!
Soha nem nyertem még semmit! Így kiáltott fel Juhász-Váczi Heni, amikor felhívtam, hogy Övé a háziasszonyok álma, egy KichenAid robotgép! Rengeteg, jobbnál jobb receptet töltött föl az otthonfozok.hu oldalunkra, és amiből kiderült, olvasóink ugyan szeretik a klasszikus magyar konyhát, de imádják a reform megoldásokat is!
Fantasztikusan kedvelt lett otthonfozok.hu oldalunk, rovatunk!!!! Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyien rajonganak érte! Köszönöm, köszönjük szépen! És persze nem vagyunk hálátlanok – íme egyik győztesünk, egy csodálatos anyuka! Ismerkedjetek meg vele!
Juhász-Váczi Heni tini kora óta főz, de igazán akkor „húzott bele”, amikor anyuka lett. Közgazdász az eredeti szakmája, de kreativitása más területen is – úgy tűnik – jól „kamatozik”. Amíg beszélgetünk megcsodálom egyszerű, de különleges és mutatós karkötőjét, amin nem más az extravagáns minta, mint Budapest metrótérképe! Nem is értem, miért nem csapott még le a főváros vezetése a remek ötletre…?!
Szóval Heni imád főzni, amit a család nagyon megbecsül! Náluk például az olasz tészták rendkívül kedveltek. A paradicsomos, húsos ragu bármikor bejön férjének illetve hat és féléves kisfiának! Heni nem vegetáriánus, de a zöldségeket részesíti előnyben, ha például vendéglőbe mennek. Imádja a thai vagy az indiai konyhát, amiben sok a roppanós zöldségféle, és isteni ízeket lehet elővarázsolni. Mindenre kész, ha kísérletezni kell! Ugyanakkor náluk például nincs karácsony halászlé és rántott hal nélkül, ráadásul apukája horgász, és ennél fogva ő szállítja az alapanyagot is. Heni kisfia nem szereti az édességet, de a püspökkenyérből öt rúd idén is elfogyott a családban.
Heni szerint nagyon jó dolog otthon főzni, alkotni. Az alapvető fortélyokat anyukájától tanulta, de ahogy változik a világ, ő is változtatja a recepteket – leginkább a reform, az egészséges eljárások, alapanyagok felhasználásával. Klasszikus módon készíti a töltött paprikát vagy nokedlit, de a lecsót már krumplival főzi. Ez annyira megtetszett anyukájának, hogy már ő is tesz bele burgonyát. Heni szereti a tönkölylisztet, ha süt, a liszt fele biztosan tönkölyből származik.
Az otthonfozok.hu sztárja azt tanácsolja a kezdő háziasszonyoknak, hogy tanulják meg a klasszikus alapokat, például a pörköltet, és utána merjenek kísérletezni! Az otthoni fogások mindenképp jobbak lesznek, mint az áruházi félkész ennivalók! Sok sikert, hölgyeim, és továbbra is várjuk a recepteket!
Hozzászólás zárolva.