PROGRAMAJÁNLÓ
Ide nekem a zöldségeket!
Fontolgatod, hogy átállj a nyers étrendre, de nem tudod, hogy kezdj bele? Fontos számodra a környezetvédelem? Érdekel, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? Szeretnéd tudni, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Tudtad, hogy az SM-betegség tünetein is javíthat a húsmentes étrend? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Akkor menj el a hétvégén a budapesti Vegetáriánus Fesztiválra, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba.
A Beszélő egyetemes egység című könyv bemutatójával és filmvetítéssel kezdődik a fesztivál szombat reggel 9-kor. Délben Fleck Gábor – aki a szociológus pályát elhagyva lett vegán szakács – megtanítja az érdeklődőket egy Japánban nagyon elterjedt szendvics, az onigirazu elkészítését, majd Sebestyén Szilvia ad ötleteket, hogyan lehet táplálékallergiával teljes értékű életet élni.
Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával
Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.
Vasárnap 10-kor Ambrus Orsolya arról beszél, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? – divat vagy megoldás? 14 órakor Vegán Dorcy mutat vegán praktikákat: rohanó világunkban hogyan főzzünk gyorsan és egyszerűen egészségeset. És ez csak pár példa a gazdag programból, de lesznek még koncertek, csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, a gyerekeknek pedig külön játékszoba.
A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldséggel és gyümölccsel.
A rendezvény ingyenes, A részletekről itt olvashatsz!
Hozzászólás zárolva.