Inlagd gurka med dill – Kaporral pácolt uborka
Ezek a pácolt uborkák egyszerre édesek és ecetesek, a kapor ízét jól érezni rajta. Tökéletesek szendvicsfeltétnek, de étel mellé savanyúságnak is. Más fűszerekkel – aprított mentával és korianderrel – is kísérletezhetünk. A cukrot helyettesíthetjük mézzel, ami kicsit intenzívebb ízt ad – írja Anna Borens Lagom című könyvében.
Hozzávalók 7-10 adaghoz:
- 240 ml (1 csésze) víz
- 4 ek természetes nádcukor
- 4 ek fehér borecet
- egy csipet só, frissen őrölt bors
- 1 nagy uborka egész vékonyra szeletelve
- 1 ek friss aprított kapor
Elkészítés:
Nagy, tiszta befőttesüvegbe öntsük össze a a vizet, a cukrot, az ecetet, a sót, a borsot. Csavarjuk rá a tetőt, és jó alaposan rázzuk össze, hogy a cukor nagy része feloldódjon. Adjuk hozzá a szeletelt uborkát, hogy a lé ellepje. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőbe! Egy hétig tartható el. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.