Facebook hozzászólás
256

Jöjjön ki Óbudára, egy jó kézműves sörre!

Háromnaposra bővült az Óbudai Sörfesztivál. Június 9–11-e között a Kisüzem 2017 elnenevezésű rendezvényen kéttucatnyi sörfőzde mintegy 200 féle sörét lehet majd kóstolni. A sör mellé ételeket a felvonuló food truck-ok szolgáltatnak, az ital- és ételkínálat mellett mindhárom napon sörfőzők előadásait hallgathatják, és zenei csemegéket s élvezhetnek a látogatók.

 

A GasztrÓbuda programsorozatához kapsolódik a rendezvény. Az esemény szervezőinek, az Óbudai Kulturális Központnak és az Egyesületnek a Kisüzem fesztiválokkal az a célja, hogy legyen egy olyan is a sörfesztiválok sorában, amelyen kizárólag a hazai készítésű sörök jelennek meg. E feltétel alól idén csupán egy határon túli sörfőzde kapott felmentést, a csíkszentsimoni Csíki Sörmanufaktúra.

Zirc_sormanufaktura_01Adrián Zoltán

Import sörökkel tehát ezen a fesztiválon nem találkozik a közönség. Akikkel viszont személyesen is találkozhat, azok a sörfőzők, akikkel eddig leginkább csak a söreiken keresztül volt kapcsolata. A Kisüzem 2017 kiváló alkalom megismerni azokat, akik már több, mint húsz éve főzik a sört, és azokat is, akik esetleg csak az elmúlt években kezdték, de már a legjobbak között vannak. Ezt a sörfőző-sörfogyasztó találkozót szolgálja a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének standja, ahol mindhárom napon óránként egy-egy sörfőzde tulajdonosa/sörmestere fog állni és csapolni a pult mögött valamint beszélni a főzdéről és a söreikről. Az óra végén kérdéseket tesz majd fel, a helyes megfejtők között pedig jutalmakat (sörcsomagok, söröspoharak stb.) sorsolnak ki. Lesz egy nagydíj is – kétszemélyes főzdelátogatás korlátlan sörfogyasztással –, a harmadik nap végére az érdemli ki, aki a legtöbb helyes választ adta a fesztivál ideje alatt.

Márti sörös kenyere
Remek kenyérrecepttel hívott fel egy barátnőm nemrégiben. Egy rádióműsorban hallotta az alábbiakat, és hogy nekem ezt azonnal ki kell próbálnom, annál is inkább, mert bevallom, nekem még nem sikerült otthon igazán jó kenyeret sütnöm! Ezúttal azonban nincs kovász, meg ilyesmi, van viszont finom barna sör, amit nagyon szeretek! Itt a próba eredménye!

A szervezők gondoltak az otthon sört főzőkre is, a Gasztroudvarban házisör-főzöknek tartanak workshopot.

A fesztivált június 9-én, pénteken 16 órakor nyitja kapuit, és 23 óráig várja vendégeit. Szombaton és vasárnap pedig 12-től 23 óráig lehet sörözgetni a III. kerület Óbuda Fő tér – Szentlélek tér – Hajógyár u. területen. Jó szórakozást!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!