Facebook hozzászólás
128

Két fontos élelmiszer, melynek fogyasztása nélkülözhetetlen

A rózsaszín húsú lazac az igazi nemes halak közé tartozik. Elsősorban azért értékes táplálék, mert jelentős mennyiségben tartalmaz ómega-3-zsírsavat.

Az egészségre rendkívül jó hatással van, mivel bőségesen biztosít olyan értékes fehérjéket, amelyekben valamennyi esszenciális aminosav megtalálható.

Kevés zsírtartalma senkinek sem árt, sőt a többszörösen összetett zsírsavak hígítják a vért, segítenek az érelmeszesedés elkerülésében.

A vízhajtó hatású káliummal együtt csökkentik a vérnyomást, ezzel a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

A halat fogyasztó vegetáriánusok szervezete számára a pisztráng valóságos ajándék, minthogy 10 dkg pisztrángfilé a csaknem kizárólagosan a húsokban előforduló B12-vitaminból a napi szükséglet másfélszeresét, D-vitaminból több mint a négyszeresét tartalmazza.

A B12 a vassal és a rézzel együtt megóv a vérszegénységtől, a D-vitamin pedig a nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kalcium be tudjon épülni a csontokba, emellett a cinkkel és az E-vitaminnal együttműködve erősíti az immunrendszert.

 A pisztrángban található B-vitaminok erősítik az idegrendszert, elősegítik az anyagcsere-folyamatokat, segítenek elkerülni a kimerültséget és a koncentrációhiányt.

Tehát fogyasszuk őket bátran, ha egészségesen akarunk élni!

Forrás: Alexandra Kiadó: A 100 legfontosabb élelmiszer





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!