Két fontos élelmiszer, melynek fogyasztása nélkülözhetetlen
A rózsaszín húsú lazac az igazi nemes halak közé tartozik. Elsősorban azért értékes táplálék, mert jelentős mennyiségben tartalmaz ómega-3-zsírsavat.
Az egészségre rendkívül jó hatással van, mivel bőségesen biztosít olyan értékes fehérjéket, amelyekben valamennyi esszenciális aminosav megtalálható.
Kevés zsírtartalma senkinek sem árt, sőt a többszörösen összetett zsírsavak hígítják a vért, segítenek az érelmeszesedés elkerülésében.
A vízhajtó hatású káliummal együtt csökkentik a vérnyomást, ezzel a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.
A halat fogyasztó vegetáriánusok szervezete számára a pisztráng valóságos ajándék, minthogy 10 dkg pisztrángfilé a csaknem kizárólagosan a húsokban előforduló B12-vitaminból a napi szükséglet másfélszeresét, D-vitaminból több mint a négyszeresét tartalmazza.
A B12 a vassal és a rézzel együtt megóv a vérszegénységtől, a D-vitamin pedig a nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kalcium be tudjon épülni a csontokba, emellett a cinkkel és az E-vitaminnal együttműködve erősíti az immunrendszert.
A pisztrángban található B-vitaminok erősítik az idegrendszert, elősegítik az anyagcsere-folyamatokat, segítenek elkerülni a kimerültséget és a koncentrációhiányt.
Tehát fogyasszuk őket bátran, ha egészségesen akarunk élni!
Forrás: Alexandra Kiadó: A 100 legfontosabb élelmiszer
Hozzászólás zárolva.