Klubot alakítottak Japán szerelmesei
Új, Japánspecialista Klub elnevezésű programsorozatot indított útjára a Japánspecialista utazási iroda a Komachi Bisztróban. Az eseménysorozat szervezői azt szeretnék, hogy hasznos ismeretekkel segítsék a Japán iránt érdeklődőket, és az országba készülőket egyaránt. Az első összejövetel a gasztronómiai kalandozás jegyében telt.
Sokak álma eljutni Japánba, amely lenyűgöző kultúrájával, izgalmas történelmi emlékeivel és páratlan gasztronómiájával egyike a hőn áhított utazási célpontoknak. Ám számtalan váratlan helyzettel szembesülhetünk, ha előzetesen nem tájékozódunk megbízható információforrásból. Emiatt jött létre az új klubest, amely a Japán iránt érdeklődők közvetlen fóruma kíván lenni. A szervezők célja, hogy az elmúlt 12 évben összegyűjtött tapasztalataikat egy jó hangulatú vacsora, valamint szakértők társaságában osszák meg a jelenlévőkkel. A Japánspecialista Klubban az érdeklődők a szokványos tudnivalók helyett hasznos, megbízható információkkal gazdagodhatnak, így a bőröndök mellett értékes szellemi poggyásszal kiegészülve indulhatnak útnak.
A regisztrációhoz kötött, limitált létszámú Japánspecialista Klub már az első alkalommal telt ház előtt zajlott, a résztvevők ezúttal a japán gasztronómia világában kalandozhattak.
Gasztrokalauzuk Fukui Yusuke festőművész volt, aki azon túl, hogy lassan 20 éve tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, egyben a japán ételek szakértője is. Interaktív előadás keretében a résztvevők bepillantást nyerhettek a tradicionális japán ételek és italok titkaiba, majd élőben is megízlelhették az elmondottak kis szeletét, például az ume bort, az udont, a tsukemonót vagy a karaagét. A laktató gasztronómiai kitekintés után a japán kultúra vette át a főszerepet a teremben; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két japán hallgatója, egy zongorista és egy operaénekes művész elevenítette fel a Ghibli-mesék zenéit tradicionális japán viseletben.
A Japán iránt érdeklődők számára legközelebb várhatóan július végén lesz újabb tematikus klubest.
Hozzászólás zárolva.