Facebook hozzászólás
247

Kövesd a szemeted!

Egyre többen gyűjtjük szelektíven a hulladékot, de inkább elvek, mint valós élmények alapján döntünk így. Most változtathatunk ezen, szombaton nyílt napot tartanak a hulladékkezelők. Meglepő mennyire más ma egy ilyen létesítmény, mint gyermekkorunk szemétdombjai. Persze, hiszen a hulladék nem mindig szemét!

A szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással kapcsolatban még mindig rengeteg tévhit forog közszájon. Gyakran hallani ilyen szkeptikus vélekedéseket: „Minek gyűjtsem szelektíven? Úgyis összeöntik!”, „Mások is így csinálják – miért pont én szelektáljak?”, „Végül úgyis a lerakóba kerül minden…”

A negatív attitűdökön, a tájékozatlanságon alapuló téves elképzeléseken hivatott változtatni az immár másodszor megrendezett KUKAkulTÚRA, vagyis a hulladékkezelők nyílt napja.

2013. október 5-én a KUKAkulTÚRA résztvevői megismerkedhetnek a legújabb eljárásokkal, a szelektív gyűjtés fontosságával és a feldolgozás folyamatával, emellett rácsodálkozhatnak arra is, mi minden készülhet az újrahasznosítás során. A szervezők hívják és várják az iskolai csoportokat, a családokat és minden érdeklődőt az ország számos pontján megtalálható vállalkozások telephelyein. Ezt a listát a www.szelektalok.hu/kukakultura honlapon érhetik el.

„A KUKAkulTÚRA egyik nem titkolt célja a tudatos vásárlásra való felkészítés, ezzel a hulladékképződés megelőzése, a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztése és a szemléletformálás. A hulladékkezelők nyílt napja keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé, és esetleg kedvet kaphatnak a kapcsolódó szakmák elsajátításához vagy éppen vállalkozás indításához, hiszen az információszerzés és a tanulás egyik legjobb módja a személyes tapasztalás, azaz ha mindenki a saját szemével látja, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal” – avat be a kezdeményezés értelmébe Török Szabolcs, az OHÜ Nonprofit Kft. szóvivője.

Érdekes program lehet az egész családnak és hasznos, szemléletformáló látogatás, kicsiknek és nagyoknak!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!