Legegyszerűbb eszköz a tökéletes alakért
A fogyás és egészség egyik legérdekesebb és legújszerűbb része a főételként fogyasztott saláta. Olyan eszköz ez, ami mindenki számára kézenfekvő, eddig még mindenki könnyedén be tudta építeni étkezési szokásai közé. A főételként fogyasztott saláta nagyon finom, laktató, és mihelyt rájönnek arra, hogy milyen egyszerű elkészíteni, nagyon fogják élvezni.
Pirított gomba cukkínivel és kínai zöldséggel
Hozzávalók:
2 csésze szárított fekete gomba
2 csésze zöldségleves
6-7 mogyoróhagyma
1 csokor kínai zöldség
1 evőkanál pórsáfrány olaj
1 gerezd fokhagyma összetörve
1 teáskanál gyömbér összevágva vagy, 1/2 teáskanál gyömbérpor
A mártáshoz
1 csésze maradék zöldségleves
2 evőkanál tamari vagy sűrű szójaszósz
1 teáskanál méz
1 evőkanál kínai babkrém vagy barbecue-szósz
2 teáskanál friss citromlé vagy száraz sherry
1/2 teáskanál currypor
A zöldségek elkészítése
A gombát tegyük a zöldséglevesbe és hagyjuk ott kb. 30 percig, amíg magába nem szívja. Amíg a gomba ázik, vágjuk fel a cukkínit és a mogyoróhagymát, reszeljük le a kínai zöldséget, majd tegyük félre az egészet külön edényben. Szűrjük le a gombát, a levest, pedig tegyük félre a mártáshoz. A gombák végeit vágjuk le, majd vágjuk félbe. Tegyük a cukkínis edénybe.
A mártás elkészítése
Keverjük össze jól az alapanyagokat. Majd a következőkkel sűrítsük be: 1 evőkanál rózsanád, 2 evőkanál hideg víz és 1 teáskanál pórsáfrány olaj. Végül keverjük össze az egészet.
Az étel elkészítése
Öntsünk olajat az előmelegített serpenyőbe, ezzel egyidejűleg adjuk hozzá a fűszereket, majd a hagymát is jól keverjük el. Tegyük hozzá gyorsan a cukkínit és a gombát. Közben kevergessük a zöldségeket. Amikor a cukkíni fonnyadni kezd, adjunk hozzá 2 teáskanál zöldséglevet. Kavargassuk addig, amíg a cukkíni halványzöld nem lesz. Adjuk hozzá a kínai zöldséget. Majd öntsük bele a mártást és kevergessük, amíg a zöldségek meg nem fonnyadnak. Vékony sugárban keverjük hozzá a sűrítő szószt, és keverjük át újra az egészet, hogy a mártás bevonja a zöldségeket. Borítsuk a készételt egy tálba, majd tálaljuk azonnal.
Jó Étvágyat!
Hozzászólás zárolva.