Facebook hozzászólás
52

Legegyszerűbb eszköz a tökéletes alakért

A fogyás és egészség egyik legérdekesebb és legújszerűbb része a főételként fogyasztott saláta. Olyan eszköz ez, ami mindenki számára kézenfekvő, eddig még mindenki könnyedén be tudta építeni étkezési szokásai közé. A főételként fogyasztott saláta nagyon finom, laktató, és mihelyt rájönnek arra, hogy milyen egyszerű elkészíteni, nagyon fogják élvezni.

Pirított gomba cukkínivel és kínai zöldséggel

Hozzávalók:

2 csésze szárított fekete gomba

2 csésze zöldségleves

6-7 mogyoróhagyma

1 csokor kínai zöldség

1 evőkanál pórsáfrány olaj

1 gerezd fokhagyma összetörve

1 teáskanál gyömbér összevágva vagy, 1/2 teáskanál gyömbérpor

A mártáshoz

1 csésze maradék zöldségleves

2 evőkanál tamari vagy sűrű szójaszósz

1 teáskanál méz

1 evőkanál kínai babkrém vagy barbecue-szósz

2 teáskanál friss citromlé vagy száraz sherry

1/2 teáskanál currypor

A zöldségek elkészítése

A gombát tegyük a zöldséglevesbe és hagyjuk ott kb. 30 percig, amíg magába nem szívja. Amíg a gomba ázik, vágjuk fel a cukkínit és a mogyoróhagymát, reszeljük le a kínai zöldséget, majd tegyük félre az egészet külön edényben. Szűrjük le a gombát, a levest, pedig tegyük félre a mártáshoz. A gombák végeit vágjuk le, majd vágjuk félbe. Tegyük a cukkínis edénybe.

A mártás elkészítése

Keverjük össze jól az alapanyagokat. Majd a következőkkel sűrítsük be: 1 evőkanál rózsanád, 2 evőkanál hideg víz és 1 teáskanál pórsáfrány olaj. Végül keverjük össze az egészet.

Az étel elkészítése

Öntsünk olajat az előmelegített serpenyőbe, ezzel egyidejűleg adjuk hozzá a fűszereket, majd a hagymát is jól keverjük el. Tegyük hozzá gyorsan a cukkínit és a gombát. Közben kevergessük a zöldségeket. Amikor a cukkíni fonnyadni kezd, adjunk hozzá 2 teáskanál zöldséglevet. Kavargassuk addig, amíg a cukkíni halványzöld nem lesz. Adjuk hozzá a kínai zöldséget. Majd öntsük bele a mártást és kevergessük, amíg a zöldségek meg nem fonnyadnak. Vékony sugárban keverjük hozzá a sűrítő szószt, és keverjük át újra az egészet, hogy a mártás bevonja a zöldségeket. Borítsuk a készételt egy tálba, majd tálaljuk azonnal.

Jó Étvágyat!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!