Facebook hozzászólás
380

Makrobiotikus ételek házhozszállítása-a rák ellen!

A Makrobiotikával a Rák Ellen Alapítvány, amely az elmúlt év végén alakult, a Spoon étteremben tartotta meg első sajtótájékoztatóját. Az alapítvány célkitűzései közé tartozik, hogy a makrobiotika – hosszú élet tudománya – szemléletet hazánkban is széles körben ismerté tegye. A makrobiotikán alapuló étkezés nagymértékben segít a betegségek megelőzésében, illetve, a már meglévő betegségek esetén, a makrobiotikus élelmiszerekből összeállított diéta a kór legyőzésében.  

Az ősi civilizációkban úgy tartották, hogy minden testi és lelki baj alapvetően az elfogyasztott táplálék minőségéből eredeztethető. Vajon mi a helyzet ma? A fogyasztói társadalom a reklámokon keresztül belénk sulykolt termékeit fogyasztjuk, és nem gondolkodunk azon, hogy jók-e, rosszak-e szükségesek-e szervezetünkre, vagy sem. A makrobiotika a kelet és a nyugat arányos keveréke. Jelentése: a hosszú, egészséges élet tudománya és művészete, a természetes ételek elkészítése és fogyasztása természetes arányokkal.

Olyan táplálkozási, ételkészítési módszer, amelynek segítségével bárki kiküszöbölheti a káros környezeti hatásokat, az ipari élelmiszerek veszélyeit. Képes visszaállítani az egészség felborult egyensúlyát, és alkalmas arra is, hogy különféle betegségeket visszafordítsa. Az egész szervezetet kezelésbe veszi azzal, hogy megszünteti az okokat. Mindenki saját maga lehet saját gyógyszerésze, hiszen a makrobiolikus étel gyógyszer. Ha tesztünk fizikailag letisztul és megerősödik, lehetőségünk van arra, hogy az immunrendszert legyengítő és a tehetséget gyakran elősegítő lelki-spirituális betegségeket is feltárjuk és gyógyítsuk.

Az étrend összetevői:

1.Teljes értékű bió-gabonafélék

Legalább 50%-a minden étkezésünknek teljes értékű, feldolgozatlan, főtt gabonafélékből álljon. (barna rizs, köles, árpa, búza, zab, rozs kukorica, hajdina)

2. Levesek

A napi étrend 5-10 %-a zöldségből, babfélékből, gabonafélékből, tengeri fűből készül leves legyen

3. Zöldségek
Étrendezünk napi 25-30 %át tegyék ki.

4. Babok és tengeri zöldségek

A napi étrend 10-15 %-át  ezekből az ételekből készítsük el

5. Kiegészítő ételek

Ez mintegy 5-10%, évszaktól és egészségünktől függően, halak, gyümölcsök, desszertek, diófélék, magvak közül választhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!