Mandulavirággal hívogató tavasz
Hamarosan itt a tavasz, virágba borul a természet. A Dél-Balatonra ez különösen igaz, ha a mandulafákról van szó. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy a környékbeli pincészetek borászai megünneplik a mandulafa kora tavaszi virágzását. A dél-balatoni Pócz Pincészetnél idén is rendhagyó módon várják a tavasz beköszöntét.
Hamarosan itt a tavasz, virágba borul a természet. A Dél-Balatonra ez különösen igaz, ha a mandulafákról van szó. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy a környékbeli pincészetek borászai megünneplik a mandulafa kora tavaszi virágzását. A dél-balatoni Pócz Pincészetnél idén is rendhagyó módon várják a tavasz beköszöntét.
A kishegyi Pócz Pincészet udvarában számos mandulafa áll, amelyek virágba borulását minden évben megcsodálják az arra járók. Idén a méhek zsongása vagy a pincészet kertjében virágzó százszorszépek már jelzik, hogy közeledik a tavasz, talán már a mandulafa virágzására is csak néhány napot kell várni. A kerékpárral, autóval vagy gyalog érkező, kikapcsolódni vagy feltöltődni vágyó vendégek számára a balatonlellei Kishegyen lévő Pócz Pincészet ideális helyszínválasztásnak bizonyul a hosszú hétvégére.
Idén március 12-étől ünneplik a tavaszt. 15-éig minden érdeklődő különleges gasztroprogramon vehet részt a Pócz Pincészetnél. Így az érdeklődők többek között Pócz József vezetésével bejárhatják a pincét, vagy hordós tételeket is kóstolhatnak a disznótoros borkorcsolya mellett, és sok egyéb program várja őket. Pócz Jószef felhasználja az alkalmat arra, hogy bemutassa legújabb borait, köztük az Irsai Olivért, a sauvignon blanc-t és a birtok legjobb boraiból házasított prémium cuvée-it.
Balatoni Borkalauz: Pócz Pincészet – Páros Cuvée 2013 (sauvignon blanc és chardonnay)
„A bor illatban hozza a mindkét fajtától kötelezően elvárható fehér húsú gyümölcsösséget (alma, kései körte) és virágos jelleget – meglehetősen intenzíven –, ízben pedig mindez egy krémes érzettel egészül ki. A savtartalom mennyiségre optimális, a bor kellően frissnek, élénknek hat, teste közepesen telt. A borász ajánlása szerint ez a cuvée főleg a halételek mellett tudja megmutatni legszebb erényeit, mint amilyen a fogas. Csőben sütve, pirított mandulával, balzsamecetes zöldségágyon.”
Hozzászólás zárolva.