Mától Budai Levesfesztivál
A hétvégén lesz Budapest első nagyszabású levesfesztiválja, ahol a legjobb hazai és nemzetközi leveseket, összesen mintegy százféle különböző receptet szeretnének a látogatók előtt bemutatni.
Az április 26– 28 között, az Elvis Presley téren megrendezésre kerülő első Budai Levesfesztiválon nyolcvan kiállító több mint százféle leveskülönlegességeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A hagyományostól az egészen meglepő alapanyagokig mindenfélét felhasználó finomságok között lesz majd például krokodilból és kenguruból készült leves, de a mesterek mások mellett a hagyományos tyúkhúslevest is újraértelmezték. A háromnapos rendezvényen a szervezők színes programokkal, többek között leveskészítő kurzussal várják a látogatókat.
A levesfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, mindemellett az egészséges életmód kihagyhatatlan eleme is. Nem csoda hát, hogy nemzetközi szinten is egyre népszerűbbek a levesek, melynek eredményeképpen egyre több levesbár nyílik külföldön és itthon egyaránt.
A Budapesti Levesfesztivál olyan interaktív esemény, melyen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot, ahol minden megérinthető, érezhető és ízlelhető is lesz. A magyar fővárosban első ízben rendeznek levesfesztivált, és – az általános gasztroeseményekkel ellentétben – itt nemcsak megkóstolhatók lesznek az ételek és italok, hanem elkészíthetők is: főzőverseny keretében mindenki próbára teheti régi családi receptjeit.
A jellegzetes magyar levesek mellett számos ország – csak egy pár közülük: Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Oroszország és Erdély – legjellemzőbb levesei is képviseltetik magukat.
A rendezvény ingyenes, támogatja a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.
Programok
Április 26., péntek
14:00 órakor a rendezvényt hivatalosan megnyitja az esemény főszervezője és a fővédnöke, Horváth József, a Magyar Gasztronómiai Szövetségtől. Ezután levesfőző-bemutatók a színpadon, estig. A sztárszakács öt különböző leves elkészítését vállalja egy időben a közönség segítségével.
Itt a tradicionális magyar leveseké a főszerep, a menü:
– korhely halászlé
– legényfogó leves
– kőleves
– hortobágyi szürkemarha-gulyás
– tanyasi kakastaréjleves
Közben Jazz up my soup, fiatal jazz zenészek előadásában.
Április 27., szombat
10 órától kezdetét veszi a levesfőző-verseny
Közben jó ebédhez szól a nóta.
14:00 A levesfőző verseny eredményhirdetése, nyertesek bemutatkozása és díjazása
Ezután folklórbemutatók és ázsiai főzőbemutatók.
17:00 bor- és pálinkaaukció
18:00 Bencsik Adrienn koncert
Április 28., vasárnap:
10 órától gyermektáncház és gyermekprogramok
Ebéd után folklór- és főzőbemutatók
GasztroClassic fiatal zenészek prezentálásában.
Helyszín: Elvis Presley tér.
Forrás: www.facebook.com/budailevesfesztival
Hozzászólás zárolva.