Facebook hozzászólás
464

Még nem elég fényes a feketeleves

Hamarosan kiderül, melyek a legjobb hazai éttermek cukrászdák, kávéházat az ország legrégibb gasztronómiai platformján, a Dining Guide-on. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is fókuszba került, de újdonság az is, hogy díjazzák az év koktélbárját.

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is három nagy egységben közli a tesztelések eredményét. Az étterembe járó közönség által leginkább várt top 100-as lista idén több mint száz éttermet számlál, a 100-as pontrendszerben 74 pont és afelett teljesítő vendéglátóhelyekkel. Ezt követi további majdnem 110 étterem – pontszámozás nélkül, de még mindig a kalauz által ajánlott kategóriában.

Kávékultúra, Kép: nespresso
Kép: nespresso

Az eddigi street food szekció idén Alternatív vendéglátás címen fut, e pontosabb kifejezést használva ezen könnyedebb hangvételű éttermekre. Itt a „kevesebb több” alapon szigorúbban szelektáltak a kalauz szerkesztői, a valóban legjobb helyeket ajánlva.

Ez az ELSŐ!
Mennyit költünk havi átlagban éttermekben? Van-e hatása a gasztroforradalomnak a fogyasztásunkra? Ki a legismertebb séf az országban? Tudjuk-e, hogy hány Michelin csillagos éttermünk van? Tervezzük-e meglátogatni ezeket? Kiderül a 2018. őszén végzett kutatásból! A Dining Guide, az ország legrégebbi gasztronómiai platformja érdekes vállalkozásba fogott néhány hazai csúcsétteremmel. A magyarok étterembejárási szokásait kutatták, ennek köszönhetően készült el Magyarország első Gasztro Körképe.

A könyv végén pedig tematikus toplistákat találunk, amelyek segítenek eligazodni, ha olyan szempontok alapján keresünk éttermet, mint a legjobb családi vagy a legjobb magyaros vendéglők, vagy ahol a legjobb a rántott húst vagy legjobb vasárnapi ebédet találjuk.

Az éttermek kávékínálata lemaradásban van a gasztronómiai teljesítményhez képest

Az idei évben újdonság, hogy a kalauz vizsgálta az éttermekben elérhető kávék minőségét, kínálatának érzékenységét. A kategória legjobbját Az Év Éttermi Kávélapja díjjal ismeri el.

− Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a kávézókat és a kávézás kultúráját dinamikus és pozitív változások jellemzik. Ezt kerestük az éttermek kínálatában – árulja el a Dining Guide felelős kiadója.

Kávékultúra, Kép: nespresso
Kép: nespresso

− A vendégigények ennek megfelelően ma már mások, ami a kávét illeti. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az éttermek hogyan és milyen minőségben reagáltak a kereslet átalakulására.

Narancsos-fahéjas cold brew citromkrémmel Dominikától
Igazi grillpartiarc lehetsz ezzel a kávéval, ha szereted a különleges ízeket! Kövesd pontról pontra minden részletét, majd élvezd a kortyokat! Elárulom, hogy egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc idei házi baristaversenyét ez a csoda nyerte!

Azt tapasztaltuk, hogy az éttermek, vendéglátóhelyek nagy többségét még nem érte el a fogyasztási szokások és igények átformálódása. Számos helyen tapasztaltunk pozitív változást, de az éttermekben elérhető kávékínálat sok esetben nem éri el az éttermek magas gasztronómiai kvalitását − tette hozzá Herczeg Zoltán.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2019. február 25-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb alternatív vendéglátóhelye, továbbra is díjazzák az év séfjét, ifjú séftehetségét, az év legígéretesebb konyháját, leginnovatívabb konyháját, az év borlapját és idén először az év koktélbárját, az év éttermi kávélapját, valamint szervizemberét is. A tavalyi évben az este egyik legnagyobb tapsát az életműdíjat átvevő Rosenstein Tibor kapta. Az idei életműdíjas is bizonyára hasonló fogadtatásban részesül majd.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!