Hozzávalók
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta, felolvasztva
- 5-6 evőkanál mogyorókrém (több/kevesebb, ízlés szerint)
- 1 tojás
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát vedd ketté és az egyik felét nyújtsd ki, majd tedd a tepsibe. Vágj ki belőle egy nagy, hosszúkás háromszöget, alján egy kis talppal – vagyis egy karácsonyfa formát. A formázott tésztát kend meg a mogyorókrémmel, majd helyezd rá a másik darab kinyújtott tésztát is és vágd körbe (a csokikrém mutatja majd a kontúrt). A felesleget távolítsd el.
Vágj két oldalról vonalakat a háromszög közepe lefelé, hogy egy fatörzset képezzen. (Mutatjuk egy videón, hogyan csináld.) Az ágakat tekerd meg. A maradék tésztából vágj ki egy kis csillagot és helyezd a fa tetejére. Kend meg az egészet felvert tojással.
Az előmelegített sütőben süsd aranybarnára – kb. 12-15 percig. Hűtsd le és szórd meg porcukorral.
Tipp: Elkészíthetjük sósan is, sajttal, sonkával, spenóttal, stb.
Hozzászólás zárolva.