Facebook hozzászólás
392

Ne hagyd, hogy a szürkeség leterítsen!

Szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy ne, ne, és ne engedjen a novemberi szürkeségnek, ne hagyja, hogy a fényszegény idő lehúzza a hangulatát, mert az a rossz hírem van, hogy ez még sokáig fog tartani. És ha már most megadjuk magunkat neki, úgy fogjuk érezni, sose jön el a tavasz, noha még tél sincs igazából. Úgyhogy fesztiválra, forralt borra fel, éljen a jókedv és a barátok!

Forralt bor, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Forralt Bor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár, Örkény, november 17-19.

Örkényben hatodik alkalommal rendezik meg Forraltbor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár fesztiválját. A modern plázák árutömegéből kiszakadva egy kicsit visszarepülhetünk egy régi hangulatú vásári kavalkádba, ahol az árusok dallamosan csalogatják a mézeskalács és törökméz portékáikhoz a tömött bukszájú, alkudozni kívánó népeket. Ha egy kellemes hangulatú program után vágyik, csodás környezetben szívesen kutat szép holmik után, feltétlenül látogasson el a Forraltbor Fesztiválra, ahol több ezer kézműves termék közül válogathat. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

Csokoládé, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

 

Kaposvári Csokoládé Ünnep, november 18-19.

Első alkalommal rendezik meg a Kaposvári Csokoládé Örömünnepet, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket. Az édességfesztivál helyszíne a Dorottya Hotel.

tepertő, Kép: pixabay.com

Tepertő és Pörc Fesztivál, Berekfürdő, november 18.

Hatodik alkalommal várja a látogatókat a berekfürdői Tepertő és Pörc fesztivál. Reggel nyolc órakor kezdődik a sütés főzés. A tepertős ételek versenye mellett szórakoztató színpadi produkciók és kirakodóvásár színesíti a programot.

Mitiszol? Természetes Italok Fesztiválja, Kép: programturizmus.hu

Mitiszol? Természetes Italok Fesztiválja, Budapest, november 18.

A Magyarországon egyedülálló Mitiszol Fesztivál célja közelebb hozni az emberekhez a természethűség fontosságát. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre. A belépőjegy tartalmazza az összes elfogyasztott ital árát.

Forrás: programturizmus.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!