GASZTRONÓMIAI VILÁGSIKER
Olimpiai ezüstöt kapott a bravúros magyar cukrász!
Ezüstérmet nyert a 25. IKA CulinaryOlympics konyhaművészeti olimpián, vagyis a szakácsolimpián Szántó Éva. A székesfehérvári hölgy cukrászművészeti kategóriában 70 centiméter magas, hindu istenséget ábrázoló kompozíciójával vette le a zsűrit a lábáról. A vetélkedésen több, mint 2000 induló vett részt.
11 éve EU-s forrásokból megvalósuló projektek menedzsereként dolgozik. A cukrászattal nyolc évvel ezelőtt kezdett foglalkozni, ekkor párja születésnapjára készített egy nagyméretű, Balaton-formájú tortát. Ezután egyre több torta készült baráti körben, Évát pedig már a szakmai háttér is érdekelte, ezért 2017-ben elvégezte a cukrászképzést. Már nemcsak a formatorták készítésével foglalkozott, elmerült a desszertek világában, az új technikákban, és a cukrászati művészetben is.[/bs-text]
[/vc_column][/vc_row]
− Óriási élmény volt, hogy ennyi tehetséges ember munkáját láthattam. Az ezüstérmet pedig még mindig nem hiszem el! Azt gondolom, a legfontosabb, hogy kellő alázattal álljunk hozzá a feladathoz, és sose szégyelljünk tanulni és kísérletezni. Semmi sem hullik az ölünkbe magától, mindenért keményen meg kell dolgozni, ami nagyon sok lemondással jár – viszont sikereket is hozhat – árulta el az ezüstérmes versenyző.
6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni!
Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltáson, és a munkádat egy olyan hivatásra cseréld, amiben igazán kiteljesedhetsz – és amiért még korán kelni is megéri!
Hozzászólás zárolva.