Őszi vitamin dömping
Ősszel egy rakás idény gyümölcs és zöldség terem. Az alma, a szeder, az édes krumpli, a dió, a tök mind olyan ételek, amik erősítik az immunrendszerünket. A hosszú életet elősegítő étrendek szerint ezek az ételek segítenek felvértezni az immunrendszerünket a közelgő hideg hónapokra.
Az egészséges étrend alapja, hogy minél több féle ételt fogyasszunk. A választási lehetőségek száma végtelen, mivel minden évszaknak meg van a maga széles gyümölcs és zöldség skálája. Sok őszi étel gazdag A-, E- és C-vitaminban, ami segít megvédeni a szervezetet a légszennyezés és a füst káros hatásaitól.
Ezek az antioxidáns vitaminok védelmet jelentenek a megfázással és az influenzával szemben is. Most, hogy közeleg a csípős, hideg tél, illesszünk be az étrendünkbe minél többet ezekből a finomságokból!
Az alma sok alapvető vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst és rostot tartalmaz. A héjában található oldódó rost segít megtartani a vér normál koleszterin szintjét. Ahogy mondani szokás: „Minden nap egy alma a doktort távol tartja.”. A szeder szintén gazdag antioxidánsokban, valamint E- és C-vitaminban.
A gesztenye meglepő módon alacsony zsírtartalmú, mivel legtöbb kalóriája szénhidrátokból származik. A diószezon most veszi kezdetét, aminek következtében könnyen hozzájuthatunk a dióban található alapvető zsíros savakhoz. Ezek az anyagok és származékaik fontosak a szervezet egészséges működése érdekében.
A fokhagyma híres gyógyító hatásáról. Fogyasztása jót tesz a vér koleszterin szintjének, valamint a szívnek és a vérkeringésnek. Antibakteriális jellege miatt hatékony védelmet nyújt a vírusokkal szemben. Az édes burgonya és a tök narancssárga húsa gazdag béta-karotin tartalmukra utal, és fogyasztásuk a test E- és C-vitamin szükséglete szempontjából is ajánlott.
A hagyma régi, bevett házi orvosság a megfázásra és a köhögésre, és szintén tartalmaz antioxidánst. A csilipaprika antibakteriális hatása és C-vitamin tartalma miatt ajánlott.
Forrás: www.thestudentzone.com, Vicky Pennington: Autumn Harvest
Hozzászólás zárolva.