Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
6 dkg eritrit
4 dkg gesztenyeliszt
2 dkg kókuszliszt
A krémhez:
37,5 dkg gesztenye massza (natúr)
6 dkg eritrit
2 dkg olvasztott kókuszzsír
1 ek kókusztejszín
A mázhoz:10 dkg steviával édesített GM étcsoki
1 ek szőlőmag olaj
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, a kétféle lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, és a piskótával kibéleljük úgy, hogy maradjon egy épp megfelelő méretű darab, amivel majd befedjük a krémet.
A krémhez valókat simára keverjük, és a tésztával kibélelt formába öntjük. Befedjük a maradék piskótával, és alaposan lehűtjük. (Nálam 1 éjszaka volt). Kiborítjuk a formából, és vízgőz felett olvasztott csokival – amihez egy evőkanál szőlőmagolajat kevertünk -, bevonjuk. Miután a csoki megszilárdult, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.