Facebook hozzászólás
1 652

Pannkakor – svéd palacsinta

Egyszerű, kedvelt étel a palacsinta Svédországban is. Általában lekvárral töltik meg, és feltekerik. Bármilyen kompóttal is finom, illetve sós töltelékek alapjaként, például hirtelen sült zöldségekkel is kiváló.

Pannkakor, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 600 ml (2 és fél csésze tej)
  • 75 g (1/2 csésze) teljes kiőrlésű liszt
  • 70 g (1/2 csésze) mandulaliszt
  • 1/2 tk só
  • 2 ek sótlan, olajozott vaj, és még egy kevés a sütéshez
  • tört mandula, dió, aszalt bogyók – opcionális

Elkészítés:

Egy tálban verjük fel a tojásokat a tej felével. Keverjük hozzá a liszteket és a sót. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Közepesen forró lángon melegítsünk át egy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt. Tegyünk bele egy kevés vajat, és kenjük ki. Öntsünk annyi tésztát a sütőbe, hogy vékony rétegben bevonja az alját. Ha szükséges, forgassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Süssük, amíg a tészta megszilárdul, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük még néhány percig, amíg halvány aranybarna nem lesz, Csúsztassuk ki egy tálra, és máris tálalható! Ugyanígy süssük ki a többi tésztát is. Adj hozzá lekvárt vagy kompótot, a svédek gyerekbulikra is szívesen elkészítik!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!