Facebook hozzászólás
1 356

AMILYEN GYÖNYÖRŰ, ÉPP OLYAN FINOM IS

Posírozott körte mascarponéval töltve

Ha azt hitted, a borban párolt körténél nincs finomabb, akkor eláruljuk, hogy van! Még pedig ennek mascapone krémmel töltött változata. Kicsit macerás, de minden falat megéri!

Hozzávalók:

6 közepes körte (érett, de nem puha), 1 üveg száraz vörösbor, 2 dl víz, 1 narancs leve és héja, 8 ek méz (plusz 2 ek a mártásba), 2 csillagánizs, 8 szegfűszeg, 2 fahéjrúd, 25 dkg mascarpone, 3 ek porcukor, 1 tk vanília kivonat, 2 ek vaj.

Ünnepi desszert Fotó: Pinterest
Ünnepi desszert Fotó: Pinterest

 

Elkészítés

Öntsük egy közepesen nagy edénybe a bort, a vizet, a narancslét, a mézet és a fűszereket. Kezdjük melegíteni.
A körtéket hámozzuk meg, vágjunk nekik egyenes talpat (hogy majd megálljanak a tányéron), és belsejüket vájjuk ki ügyesen, hogy legyen helye a krémnek, de a gyümölcs fala ne sérüljön. Amelyikkel elkészültünk, azt tegyük egy hideg vízzel teli tálba, hogy ne oxidálódjon.
Ha mind megvan, tegyük a körtéket a meleg borba. Ne forraljuk, lassú tűzön főzzük 15-20 percig, amíg megpuhulnak (de nem túlságosan) és élénkpirosak lesznek. Időnként forgassuk, ha a bor nem fedi be őket teljesen.
Amíg a körték párolódnak, keverjük ki a mascarponét a porcukorral és a vaníliával. Kanalazzuk a krémet egy nyomózsákba (vagy egy nejlonzacskóba, aminek levágjuk a sarkát).
Vegyük ki a körtét a borból, és hűtsük le (állítva).
Amíg hűl, addig a bort szűrjük át egy serpenyőbe, adjuk hozzá a 2 kanál mézet és kevergetve várjuk meg, míg felhabzik és besűrűsödik (kb. 15-20 perc) Amikor a mártás sűrűvé válik, adjuk hozzá a vajat, vegyük le a tűzről, és habverővel addig keverjük, amíg a vaj megolvad és a szósz sima lesz!
Ha a körte lehűlt, töltsük bele a mascarpone krémet.
Tálaláskor öntsünk köré mártást.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!