Facebook hozzászólás
108

Programajánló a grillezés szerelmeseinek

Min süssünk? Faszénen vagy gázon? Mennyi és milyen húst vegyünk? Hogyan pácoljuk, marinírozzuk a húsokat, zöldségeket? Mihez, milyen fűszernövényeket használjunk? Milyen sütőt, eszközöket érdemes beszerezni?
Átsütve, vagy nem átsütve? Ez itt a kérdés!
Minderre, és sok más kérdésre is választ kaphatnak, ha ellátogatnak július 2-án délután Balatonaligára.

Amikor az ősember felfedezte, a tüzet és megmelegedett mellette, észrevette, hogy némely tápláléka jobb ízű lesz, ha „megsüti”. Amit meg nem tudott az ősember azt „feltalálták” a táplálkozáskutatók! Például, hogy a parázs felett sütött ételek megfelelnek a legkorszerűbb táplálkozási elvárásoknak. (Persze, ha csak sütjük, de nem égetjük el!)

 Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi 10-15 évben a grillezés, roston sütés reneszánszát éli. A grillbarátok éppen 10 éve alakították meg a Grill Világszövetséget, a Magyar Grillszövetség pedig pont 5 éves. A tagok között éppúgy megtalálhatók profi szakácsok, mint „amatőr” grillbarátok.

A grillfanatikusokat éppúgy izgatnak bizonyos kérdések, mint a grill ételek kedvelőit.

Min süssünk? Faszénen vagy gázon? Mennyi és milyen húst vegyünk? Hogyan pácoljuk, marinírozzuk a húsokat, zöldségeket? Mihez, milyen fűszernövényeket használjunk? Milyen sütőt, eszközöket érdemes beszerezni? Átsütve, vagy nem átsütve? Ez itt a kérdés!

Különleges élményt jelenthet Önöknek is a grillfanatikusokkal együtt ünnepelni a jeles évfordulókat, s egyúttal választ találni a fenti és további kérdésekre.

Július 1-3 között ugyanis Magyarországon, a Club Aligában rendezik az idei Grillsütő Világbajnokságot. 28 ország 50 grillsütő csapata – éttermek, szállodák szakácsai, újságírók és profi „amatőrök” – szigorú szabályok és saját korlátlan kreativitásuk alapján mérik össze tudásukat, melyet 100 tagú zsűri értékel. A legizgalmasabb értékítéletet azonban mindig a fogyasztó, a barátok, vendégek mondják ki.

A verseny szervezői ezért július 2-án 12.00 órakor megnyitják a kapukat, s estig szívesen látnak mindenkit, aki részben, vagy egészben szeretné végigkóstolni a kínálatot. A belépődíj 1000,- forint, ám ennek fele a helyszínen lefogyasztható.

A kulináris élvezeteket „tűzről pattant” műsorok kísérik A fellépők közül néhányan, a teljesség igénye nélkül


  • Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor

  • Tóth Vera -Megasztár

  • Mága Zoltán és az Angyalok

  • Ritmó Latin tánc kavalkád

  • Frankie Látó roma Jazz Band

Jó étvágyat, jó szórakozást kíván:





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…

Várják a jelentkezőket – legalább 100 000 fát ültetnek el a Nemzeti Faültetés…

Csányi Vilmos etológus, Geszti Péter, Litkai Gergely és az ötletgazda, a 10 millió Fa alapítója, Bojár Iván András,…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!