BOSZIUJJ, PÓK-TOJÁS, VIRSLI MÚMIA
Rémisztő finomságok Halloweenre Marton Adritól
Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra? Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket. Jöhetnek a bosziujjak, a virsli múmiák, a pók-tojások és az alma vámpírfogak, amikkel nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is lenyűgözhetjük.
Virsli múmiák
Készíthetünk olyan ételt, amit a hétköznapokban is szoktunk, csak most legyen halloweenos a díszítés, a forma és a tálalás. Találjunk ki különféle fantázianevet a finomságoknak, így még izgalmasabbá válik az ünnepi menünk. Hiszen ki tudna ellenállni például ezeknek a virsli múmiáknak, amelyek valójában levelestésztába bújtatott virslik egy kis ketchuppal megbolondítva.
Pókos tojás
Az a jó, hogy ezek a nasik ugyan nagyon látványosak, mégsem bonyolult az elkészítésük. Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy a halloweeni tányérra varázsoljuk például ezeket a ’pókokat’. Főzzük meg a tojást, a sárgáját vegyük ki, keverjük össze egy kis mustárral, sóval, borssal és töltsük vissza. Olívabogyót tegyünk a tetejére, egy másik bogyóból vágjunk póklábakat és kész is! A kérdés már csak az: ki lesz a legbátrabb, aki hozzájuk is mer nyúlni?
Hozzászólás zárolva.