Facebook hozzászólás
340

Ribizlis, jostás clafoutis Gayer Taubert Szilviától

A jostát az 1920-as években nemesítették ki Németországban, a fekete ribizli és az egres házasításával. Kereskedelmi forgalomba az 1970-es években került, valószínűleg ez az oka annak, hogy még nagyon kevesen ismerik ezt a nemcsak finom, de egészséges gyümölcsöt.

Ribizlis, jostás clafoutis, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
8 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 rúd vanília kikapart belseje
1 csipet só
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1 marék ribizli megtisztítva
1 marék josta megtisztítva

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kikeverjük a tésztát. Az állaga akkor lesz jó, ha nem csomós, és hasonlít a palacsinta tésztához. Hozzákeverjük a megtisztított gyümölcsöket, majd a szuflé formákat kivajazzuk, lisztezzük, és beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 30 perc alatt légkeveréses sütésen elkészítjük.
Sütőből kivéve a tetejét szórjuk meg porcukorral, illetve menta vagy bazsalikom levelekkel díszíthetjük.

 

 

Meggyes tejespite
A tejespite külföldi változata a ma oly divatos clafoutis, de ez a tejespite elnevezés nagyon is kifejező. Bármilyen gyümölccsel kombinálható, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence lesz. A receptet Oláh Krisztiántól kaptuk.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!