BANKÁRHOBBIK COVID IDEJÉN
Rúzsa Magdival írt szakácskönyvet a Takarékbank vezetője
A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.
A Barca-szurkoló
„Akik ismernek, tudják, hogy mindkét fiam focizik, mindemellett igazi focirajongók” – mondja Tátrai Bernadett, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója. „Nos, hatásukra én is profivá váltam a témában. Mi tagadás, pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna magam sem, hogy valaha „Barca” merchandising termékek lesznek rajtam, azonban a pandémia miatt az év elején beszereztük a Barca-maszkjainkat. Nekem is, amelyeket szívesen hordok.
Az utóbbi időben, ha nem is új hobbim lett, azonban tanultam valamit. A nyilvános szerepléseim előtt nem magam sminkeltem, azonban február óta ezen is változtatnom kellett. Állíthatom, hogy az utóbbi hónapokban megtanultam. Bár továbbra sem tartom a hobbimnak, mégis amikor szükség van rá, megoldom ezt a feladatot, a visszajelzések alapján ráadásul nem is rosszul. Szerencsére idén sokat tudtunk túrázni és biciklizni kikapcsolódásként, amelyek egyébként is a kedvenc családi programjaink közé tartoznak.
Ami viszont ebben az évben számomra egyértelműen hiányzott, az a személyes kapcsolat. Nem tagadhatom, várom, hogy visszatérjen a napi rendszerességbe a munkatársak és a barátok személyes jelenléte. Habár szerveztem a közvetlen munkatársaimnak Teams-en keresztül karácsonyi ünnepséget, ami egyébként jól sikerült és mindenki pozitívan jelzett vissza … De a személyes kontaktok mégiscsak hiányoznak.”
A séf
Igazán különleges hobbijai vannak a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának és ezeknek rendszeresen megmutatkoznak a kézzelfogható eredményei is. Például Vida József szenvedélyesen szeret főzni, annyira, hogy első szakmájának a művészévé vált. Segal Viktorral közös szakácskönyve, a Sercegés és erdőzúgás tavaly karácsonyra jelent meg. Az erdei gasztrokaland kötetet egy másik „szerelem”, a vadászat ihlette, illetve az a cél, hogy visszahozzák a magyar konyhákba a vadételeket. Hasonlóan kicsit elfeledett étel, a méz az ihletője az idei karácsonyra elkészült Zümmögés a konyhában … és végy egy kanál mézet című receptkönyvnek.
A Rúzsa Magdi énekesnővel közösen alkotott (főzött-sütött) kötet nemcsak recepteket tartalmaz, hanem felhívja a figyelmet a méhek védelmére, bemutatja a méhész szakmát, de természetesen a méz történetéről és jótékony hatásairól is olvashatunk benne.
Hozzászólás zárolva.