Hozzávalók 4 főre:
1 közepes (kb 1 kg) sütőtök1 l húsleves alaplé1 dl tejszín5 dkg vajkakukkfű, rozmaringsó, borsElkészítés:A sütőtököt félbevágjuk, kanál segítségével kimagozzuk, majd 220 fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve puhára sütjük. Az alaplevet egy lábasban elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a puhára sült sütőtök húsát, és felforraljuk. Ha forr, alacsony lángon egy botmixer segítségével teljesen homogénre pürésítjük a hozzávalókat. Ezután fűszerezés következik: só, bors, kakukkfű és rozmaring, majd hozzáöntjük a tejszínt és jól elkeverjük. Levesszük a tűzhelyről a lábost, és a még forró levesbe adhatunk egy kis a vajat is, amit olvadásig kevergetünk benne.Pirított tökmaggal, pirított hagymával, esetleg levesgyönggyel tálaljuk.
Átfáztál? Íme 5 leves recept, mely garantáltan felmelegít!Hazánkban szinte elképzelhetetlen az ebéd, esetleg a vacsora leves nélkül. A leves, mint az étkezés bevezetője, étvágykeltő és étvágyfokozó hatású Ráadásul ebben a nagy hidegben, percek alatt felmelegít bennünket.
Hozzászólás zárolva.