Szentendrei nyáresték a Dumtsa Korzón!
Dumtsa Korzó Szentendrén. Gasztronómia, művészet, játék, zene 2012. augusztus 26-ig minden pénteken és szombaton 17 órától 23 óráig. Kulináris és kulturális rendezvény vette kezdetét Szentendrén!
• A Korzón sétálva megkóstolhatja, élvezheti környékbeli termelők különlegességeit, mint az ürmösbor, a kecskesajt vagy éppen a szarvas kolbász.
• Találkozhat helyi művészek alkotásaival az utcai tárlatokon.
• Gyermeke vagy akár Ön is próbára teheti logikai készségét szórakoztató játékokkal.
• Meghallgathatja, ahogy szentendrei alkalmi „utcazenészek” játszanak a szabadban.
• Régi kort idéző fotelekben-kanapékon faszénen készült finom fogásokat fogyaszthat, jó borok társaságában.
• Vagy éppen a padokon, teraszokon ízlelheti ajándék desszertjeinket,- ha magával hozza kedvenc kiskanalát!
Élvezze a szentendrei nyáresték forgatagát a Dumtsa Korzón!
Gasztronómia:
A Konyha-szigetek gasztroműhely
A Konyha-szigetek gasztroműhely (főzőiskola) fő célja annak a szemléletnek a népszerűsítése, hogy a legegyszerűbb fogás elkészítése is alkalmassá tehet bennünket arra, hogy elmondjuk vele: fontos vagy, figyelek rád, örömet akarok szerezni neked. Tanfolyamaikon a legkiválóbb séfek adják át tudásukat. Ismerje meg általuk a macaront, amely egy jellegzetes, kultikus francia desszert. Darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, tölteléke lehet ízesített vajkrém, dzsem, zselé, friss gyümölcs, …
Pázmán Zoltán kecskesajtjai
Sajtjaik hosszúérlelésű termékek, natúr és fűszeres kivitelben, de a rúzsos és igazán pikáns lágy sajtok, kék sajtok is megtalálhatók a választékban.
István gazda kézműves kolbásza
Csak nemrég került be a hazai gasztronómiai köztudatba, de top séfek máris dicsérik a termékeiket, és a legjobb éttermek is ott vannak a vásárlóik között.
Rácürmös Manifaktúra Kft.
Családi vállalkozásunk a szentendrei Rácürmös Manufaktúra Kft. 2011-ben élesztette újjá a Szentendrei Rác Ürmös bor aperitifet, amelyet a Szentendrére települt szerbek a vulkanikus Kőhegy lankáin a XVII-XVIII. században, kadarka szőlőből és fűszerekből készítettek.
Pálfalvi György – gombász
Erdőben és mezőkön gyűjtött gombák íz világának megismertetése.
Detky András – Szarvas kolbász és szalámi
Minden termékük kizárólag szarvashúsból és szalonnából készül. Nem használnak semmilyen mesterséges adalékot, színezéket stb., csak és kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak.
Hozzászólás zárolva.