Facebook hozzászólás
446

Szentendrei nyáresték a Dumtsa Korzón!

Dumtsa Korzó Szentendrén. Gasztronómia, művészet, játék, zene 2012. augusztus 26-ig minden pénteken és szombaton 17 órától 23 óráig. Kulináris és kulturális rendezvény vette kezdetét Szentendrén!

 

• A Korzón sétálva megkóstolhatja, élvezheti környékbeli termelők különlegességeit, mint az ürmösbor, a kecskesajt vagy éppen a szarvas kolbász.

• Találkozhat helyi művészek alkotásaival az utcai tárlatokon.

• Gyermeke vagy akár Ön is próbára teheti logikai készségét szórakoztató játékokkal.

• Meghallgathatja, ahogy szentendrei alkalmi „utcazenészek” játszanak a szabadban.

• Régi kort idéző fotelekben-kanapékon faszénen készült finom fogásokat fogyaszthat, jó borok társaságában.

• Vagy éppen a padokon, teraszokon ízlelheti ajándék desszertjeinket,- ha magával hozza kedvenc kiskanalát!

Élvezze a szentendrei nyáresték forgatagát a Dumtsa Korzón!

Gasztronómia:

 A Konyha-szigetek gasztroműhely
A Konyha-szigetek gasztroműhely (főzőiskola) fő célja annak a szemléletnek a népszerűsítése, hogy a legegyszerűbb fogás elkészítése is alkalmassá tehet bennünket arra, hogy elmondjuk vele: fontos vagy, figyelek rád, örömet akarok szerezni neked. Tanfolyamaikon a legkiválóbb séfek adják át tudásukat. Ismerje meg általuk a macaront, amely egy jellegzetes, kultikus francia desszert. Darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, tölteléke lehet ízesített vajkrém, dzsem, zselé, friss gyümölcs, …

 

Pázmán Zoltán kecskesajtjai

Sajtjaik hosszúérlelésű termékek, natúr és fűszeres kivitelben, de a rúzsos és igazán pikáns lágy sajtok, kék sajtok is megtalálhatók a választékban.  

István gazda kézműves kolbásza

Csak nemrég került be a hazai gasztronómiai köztudatba, de top séfek máris dicsérik a termékeiket, és a legjobb éttermek is ott vannak a vásárlóik között.

Rácürmös Manifaktúra Kft.

Családi vállalkozásunk a szentendrei Rácürmös Manufaktúra Kft. 2011-ben élesztette újjá a Szentendrei Rác Ürmös bor aperitifet, amelyet a Szentendrére települt szerbek a vulkanikus Kőhegy lankáin a XVII-XVIII. században, kadarka szőlőből és fűszerekből készítettek.

Pálfalvi György – gombász

Erdőben és mezőkön gyűjtött gombák íz világának megismertetése.

Detky András – Szarvas kolbász és szalámi

Minden termékük kizárólag szarvashúsból és szalonnából készül. Nem használnak semmilyen mesterséges adalékot, színezéket stb., csak és kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak. 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!