Élvezettel karcsúsodni
Te is elkezdted ma a fogyókúrát?
Az elsejei diéta csak aszkétáknak való, hiszen ott van még a maradék lencse, a malac, a korhelyleves és a sok süti, de a hétfő mindig remek alkalom, hogy belekezdjünk valami újba, ezért rengetegen ma indítják az idei (első) fogyókúrájukat. Ehhez hoztunk nektek három receptet is.
Egy könnyű vacsora: Fűszeres marhahússal töltött paprikacsónakok
(Gluténmentes)
A kaliforniai paprika télen-nyáron könnyen beszerezhető alapanyag, épp ezért a tölteni való zöldségek egyik jolly jokere. A töltelék tetszőleges fűszerezésével pedig igazán ízlésünkre formálhatjuk.
Energiatartalom/adag: 587 kcal
Szénhidráttartalom/adag: 52,6 g
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 180 g barna rizs
- só
- 4 db nagyobb kaliforniai paprika (kb. 800 g, tisztított súly)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g zsírszegény darált marhahús
- 1 púpozott teáskanál gyros fűszerkeverék
- 100 g paradicsompüré
- 1 db tojás
- 150 g zsírszegény trappista sajt
- 300 g jégsaláta
- 150 g 12%-os tejföl
- őrölt fekete bors
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A barna rizst alaposan átöblítjük, majd bő, kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, kimagozzuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, majd a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, rákanalazzuk a paradicsompürét, kevergetve összesütjük. Amikor elkészült, összekeverjük a főtt rizzsel, ízlés szerint megsózzuk (ha a gyros fűszerkeverék tartalmaz sót, csak finoman sózzunk!). Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojást. Az elősütött paprikacsónakokból kiöntjük a sülés közben keletkezett folyadékot. Visszahelyezzük a sütőlemezre, megtöltjük a húsos-rizses töltelékkel. Tetejükre reszelt sajtot szórunk, és visszatoljuk a sütőbe további kb. 25 percre.
A jégsalátát megmossuk, összetépkedjük. Összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. A paprikacsónakok mellé tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Tipp: Más fűszerkeveréket is használhatsz, vagy a só-bors-fűszerpaprika trió is tökéletes lesz a töltelékhez.
A fenti ételek leírását – sok más recept mellett – megtalálod a Turbó Diéta első saját szakácskönyvében, a Diétás receptek, izgalmas ízek című kiadványban. A könyv egy táplálkozási alapozóval indul, ami rendberakja a fejekben lévő kavarodást az étkezéssel kapcsolatban, majd receptek formájában is megmutatja az elméletet. A 60 ebéd és reggeli csupa olyan, egyszerűen elkészíthető fogás, amit még a család is szívesen eszik, nem is sejtve, hogy diétás menüt kap. A megfelelő étrend kialakítása rendkívül fontos egy diéta során. Ehhez pedig a kulcs a receptek optimális kialakítása, megtalálása, amik figyelnek a kalória- és szénhidráttartalomra, mégis ízletesek, laktatóak, és öröm enni őket.
Hozzászólás zárolva.