MÁKOD VAN, HA SZERETED A MÁKOT
Tévedés, hogy a tejben van a legtöbb kalcium!
A kalcium létfontosságú a testünk számára, mert minden sejtünkben, szövetünkben benne van – feltéve, hogy bevisszük a szervezetünkbe. Mutatjuk, mit kell ahhoz enni, hogy rendben legyen a kalcium szintünk.
4. A brie és az ementáli sajt, a maguk 1000 milligrammjával épp, hogy lecsúsztak a dobogóról, de ez nem is baj, mert zsírtartalmuk elég magas. Igaz, most nem ezt vizsgáljuk.
5. Ötödikként az edami következik 800 mg-mal.
6. A sajtok uralmát a szezámmag bontja meg 740-es értékkel.
7. A sort egy másik mag, a chia folytatja 631 mg-mal.
8. A tofu kalcium tartalma márkánként változik, de általában több, mint 600 mg.
9. A camamberttel, a zsíros– és az ömlesztett sajttal térünk vissza a tejtermékekhez. Ezekben 575 mg található.
10. A sima túró nem nyerő, de a gomolya és a juhtúró 400 mg-mal járul hozzá az egészségünkhöz.
+ 1: jó hír, hogy a tejcsoki 250-nel felmentést adhat nekünk a bűnözés alól.
Szintén jó értékekkel bír még: a szardínia (330), a mandula (250), az aszalt füge (220) és a gomba (200) is.
Az adatok forrása: Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika
Fontos!
Ami használ: a kalcium beépülése D-vitamin nélkül nem megy, ezért h nincs módunk napi 15 percet napon lenni, annak pótlása is elengedhetetlen.
Ami káros: a kóla, a szénsavas üdítők, vagyis minden, amiben sok foszfor van, mert az semlegesíti a kalciumot.
Hozzászólás zárolva.